Bodrum Gündem

Türk hacı adayları Arafat’ta çadırlarına yerleşti

HACCIN EN ÖNEMLİ FARİZASI OLAN ARAFAT VAKFESİNİ YARIN DUALARLA YERİNE GETİRECEK OLAN 37 BİN 770 TÜRK HACI ADAYI MEKKE’DEN AYRILIP 113 KİLOMETREKARELİK OVAYA ÇIKARAK ÇADIRLARINA YERLEŞTİ.

Türk hacı adayları Arafat’ta çadırlarına yerleşti
07.07.2022
0
A+
A-

Haccın en önemli farizası olan Arafat Vakfesini yarın dualarla yerine getirecek olan 37 bin 770 Türk hacı adayı Mekke’den ayrılıp 113 kilometrekarelik ovaya çıkarak çadırlarına yerleşti.

Türk hacı adayları, Suudi Arabistan’ın Mekke kentinden ayrılarak, otobüslerle 23 kilometre uzaklıktaki Arafat Dağı’na ulaştı. Haccın en önemli farizası olan Arafat Vakfesini yarın dualarla yerine getirecek olan 37 bin 770 Türk hacı adayı, 113 kilometrekarelik ovaya çıkarak çadırlarına yerleşti. Yarın Arafat Vakfesinin ardından, akşam güneşin batışından sonra hacı adayları 10 kilometre aşağıya inip Müzdelife Vakfesine duracak. Müzdelife’de 70 adet taş toplayacak olan hacı adaylarından birçoğu şeytan taşlamak için farklı zamanlarda Mina’ya doğru hareket edecek, Müzdelife Vakfesini yaparak şeytan taşlamaya geçecekler.

Malikiler ve Hanefiler güneş doğduktan sonra Şafii ve Hanbeliler ise Müzdelife Vakfesinin hemen ardından şeytanı taşlayıp Mekke-i Mükerreme’ye geçecekler. Burada şükür kurbanlarının kesildiği haberini aldıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkacaklar. Ardından ziyaret tavafını ve sa’yını yaparak hacı olma şerefine ulaşacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.