Bodrum Gündem

Datça’daki orman yangınında vatandaşlar güvenli bölgelere sevk ediliyor

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI YERLEŞİM ALANLARINI DA TEHDİT ETMEYE BAŞLAYINCA HAYITBÜKÜ KOYUNDAKİ VATANDAŞLAR EKİPLER TARAFINDAN GÜVENLİ BÖLGELERE SEVK EDİLMEYE BAŞLADI.

Datça’daki orman yangınında vatandaşlar güvenli bölgelere sevk ediliyor
13.07.2022
0
A+
A-

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başlayınca Hayıtbükü koyundaki vatandaşlar ekipler tarafından güvenli bölgelere sevk edilmeye başladı.

Yangın, Mesudiye Mahallesi Radar mevkiinde saat 12.30 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ile de havadan yangını söndürme çalışmaları başlatıldı.

Vatandaşlar tahliye ediliyor

Bölgeden gelen son bilgilere göre alevler yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Hayıtbükü koyundaki vatandaşlar evlerinden tahliye edilerek kıyıdan sahil güvenlik botlarına alınarak güvenli bölgelere sevk edildi.

Öte yandan 8’inci saatine giren ve tüm imkanların seferber edildiği orman yangınında alevlerin kontrol altına alınma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.