Bodrum Gündem

Dibeklihan’da Köy Enstitüleri üzerine söyleşi 26 Temmuz’da

Dibeklihan’da Köy Enstitüleri üzerine söyleşi 26 Temmuz’da

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Temmuz ayı etkinliklerinde 26 Temmuz 2022 Salı akşamı saat 21:00’da “Köy Enstitüleri” üzerine bir söyleşi gerçekleşecek. Söyleşi; Araştırmacı, Tarihçi ve Yazar Bülent Demirdurak’ın anlatımıyla gerçekleşecek.

Bodrum Gündem Haber

Bülent Demirdurak; “İlk, orta ve yüksek eğitimimi Galatasaray Lisesi’nde, yüksek eğitimimi İ.İ.T.İ.A’da tamamladım. Yetmişli yıllarda başlayan turizm ve rehberlik hayatımın beni ülkemin en uzak köylerine, altı kıtaya ve yüzden fazla ülkeye ulaştıracağını bilemezdim. Yolların ve yolculukların sonunun olmadığını geçen yıllar içinde çok daha iyi anladım. İnsanoğlu bir yerlere vardıkça başka yerlere ulaşabilmeyi hedeflemekten vazgeçmiyor. Ailesi, kitapları ve hobileri bu uzun süreçte en değerli destekleri oluyor.

İnsanlara zengin olduklarında ne yapacakları sorulduğunda ev sahibi olmak ve dünyayı gezmek en sık verilen yanıtlardır. Oysa gezmek, keşfetmek ve uzaklara ulaşmak için zengin olmayı beklemek değil öncelikleri değiştirmek gerekir. Siz de deneyin. ‘’Hayat fotoğraflı bir kitap gibidir’’ demişler ama birinci sayfada kalmayın, sayfaları çevirin. Ben İstanbul’u, Türkiye’yi, dünyayı 40 civarında kitabımda anlattım. Bakarsınız bir yerleri de birlikte gezeriz…” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.