Bodrum Gündem

Başpehlivanı mıncıklamaya doyamadılar

BODRUM-MİLAS KARAYOLU ÜZERİNDEKİ BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE 2 YIL ÖNCE 7 TON ÇİKOLATA İLE KURULAN ÇİKOLATA MÜZESİ’NDE ÇİKOLATALAR KADAR ÜNLÜLERİN ÇİKOLATADAN YAPILMIŞ PORTRELERİ DE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR. ONLARCA ÜNLÜNÜN ÇİKOLATADAN YAPILMIŞ PORTRELERİNDE EN ÇOK MINCIKLANAN PORTRE ER MEYDANINDA BİLEĞİ BÜKÜLEMEYEN BAŞPEHLİVAN MEHMET GÜÇLÜ’NÜN PORTRESİ OLDU. ZİYARETÇİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN MEHMET GÜÇLÜ’NÜN PORTRESİNDEN ÇİKOLATA YEMESİ DİKKAT ÇEKTİ.

Başpehlivanı mıncıklamaya doyamadılar

Bodrum’da faaliyet gösteren bir Çikolata firmasında çikolatalar kadar ünlülerin çikolatadan yapılmış portreleri de yoğun ilgi görüyor. Onlarca ünlünün çikolatadan yapılmış portrelerinde en çok mıncıklanan portre er meydanında bileği bükülemeyen Başpehlivan Mehmet Güçlü’nün portresi oldu. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun Mehmet Güçlü’nün portresinden çikolata yemesi dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum ve Milas ağırlıklı olmak üzere Muğla’nın tüm ilçelerinde yer alan tarihi mekanlar, yapılar, Muğla’ya değer katmış kişilerin çikolatadan portrelerinin yapıldığını ve tüm eserlerin yoğun ilgi gördüğünü ama ziyaretçilerin en çok Başpehlivan Mehmet Güçlü’nün çikolatadan yapılma portresini mıncıklayıp tadına baktığını gördüklerini belirten firma yetkilisi “Fatih Terim’den Cem Karaca’ya, Barış Akarsu’dan Kartal Tibet’e kadar onlarca ünlü ve sevilen ismin portresi var” diyerek Mehmet Güçlü’nün portresini yeniden yapacaklarını söyledi.

Türkiye’nin ve Milas’ın değeri…

Milas’ta 1952 yılında doğup 16 yaşında profesyonel olarak güreşmeye başlayan Mehmet Güçlü 1969 yılında Balkan ikincisi, 1970 yılında İsveç’te 90 kilogramda Avrupa Şampiyonu, 1972 yılında Ordular arası Dünya birinciliğini kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.