Bodrum Gündem

Gazetecilik yapmak suç değildir

Gazeteci Fatih Bozoğlu, Umurca Mahallesi Dr. Mümtaz Ataman caddesinde taşeron firma tarafından saldırıya uğradı.

Bodrum Gündem Haber

Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Umurca Mahallesi Dr. Mümtaz Ataman caddesinde yapılan alt yapı çalışmalarının sebebiyet verdiği trafik aksaması, yurttaş ve esnafın yaşadığı mağduriyetlerle ilgili yaptığı canlı yayın esnasında taşeron firma tarafından saldırıya uğramasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Umurca mahallesi Mümtaz Ataman caddesinde yapılan alt yapı çalışmalarında oluşan kaosu, trafiği ve buradaki sorunu aktarmak üzere haber yapmaya geldim ve burada müteahhit firmanın adamları tarafından darp edildim. Benim üzerime, yüzüme falan vurmadılar ama kameramı kırdılar. O saldırı anını, hakaret anını canlı yayında herkese aktardım. Şuanda Ahmet Aras’tan başka kimse aramadı. Yapayalnız bir gazeteci olarak yaklaşık 20 dakikadır burada bekliyorum. Cumhuriyet Halk Partisinden Azat Öztürk aradı “abi geliyorum” dedi.

Kazı işlemleri, alt yapı işlemleri devam ediyor. Saldırgan tutumlarını hiç aralıksız sürdürdüler. Allahtan dayak yemedim diyorum ama yiyebilirdim de çünkü tam o aşamaya gelmiştik. Kameramı kıracak kadar saldırgan olduklarına göre çok üzüldüm. Üstelik en kötü tarafı da polisi sen çağır dediler. ben gerekli emniyet kuvvetlerine haber verdim ama şikâyetçi olmayacağım. Gerek yok. Zaten burada bir kaos söz konusu. Bunun gereğini Sayın Osman Gürün ve Sayın Ahmet Aras’ın yapması gerekiyor ve burada alt yapı çalışmalarını yapan AYDEM’in yapması gerekiyor. Onlar şikâyetçi olsunlar veya gereğini yapsınlar. Ben onlara söylüyorum burada ki yurttaşlara aktarıyorum bu bilgiyi.

Şuan itibariyle birçok kişi duymuştur bana bir saldırı olduğunu bir gazeteciye saldırı olduğunu benim meslek örgütümden de şuana kadar kimse aramadı. Gazeteciler Cemiyetinden de arayan yok veya gazeteci dostlardan da arayan yok. Gazeteciler yalnız bunu bilin. Sizler beni çağırıyorsunuz her türlü habere koşturmaya çalışıyorum. Kamuyu ilgilendiren, kamu yararına olan her türlü haberde yurttaşların yanında olmaya çalışıyorum. Lakin bu tür tehlikelerde yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz tabii. Vazgeçecek miyiz? Hayır. Gazetecilik yapmak suç değildir.”

Yorumlar

  1. Irem ertem dedi ki:

    Çok üzgün ve de kızgınım Fatih bey, size büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
    Ve olayı lanetle kınıyorum. Canlı yayinizdaydim şoke olfum gerçekten.

  2. Ayfer Kamçılıoğlu dedi ki:

    Sevgili kardeşim,çok üzgünüm..İşte böyle anından kimse toplanamazsa,bu vandallar ,saygisizlar bunları yapmaya devam ediyor .
    Dost düşman da böyle günde belli oluyor laf aramızda.
    Tekrar çok geçmiş olsun….

  3. Tuğrul Acar dedi ki:

    Fatih Bey çok üzüldüm.Kamu görevi yaparken İnsana saygısı olmayan çalışanların size yaptığı çirkin saldırıyı kınıyorum.Umarım ilgili ve yetkililer gereğini yaparlar.Geçmiş olsun.

  4. Serdar Anlağan dedi ki:

    Bu eşkıyalıktır, suçtur…cezasız kalmamalı…geçmiş olsun kardeşim.