Bodrum Gündem

Ciddi bir mülteci sorunu ile karşı karşıyayız

Ciddi bir mülteci sorunu ile karşı karşıyayız
18.08.2022
0
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, ülkede ciddi bir mülteci sorunu ile karşı karşıya olduklarını belirterek, bu acı ama gerçek tablonun ülkeye daha fazla zarar vermeden çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. 

Bodrum Gündem Haber

Türk halkının kötü insanlar olmadıklarını herkese kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade eden Aşkar, “Mülteci dedik kapılarımızı açtık,  bizler kötü insanlar değiliz. Savaş var,  tabii ki kol kanat gereceğiz.  Bizim ülkemiz herkese yeter ama gelen kişiler ülkemizi içten parçalıyorsa, ortalık alanlarda çocuklarımıza kadınlarımıza zarar veriyorlarsa ve  iş ahlakımızı bozuyorlarsa; onlardan dolayı ben ülkemde ekonomik sıkıntı yaşıyorsam benim ülkemde ciddi bir mülteci sorunu var demektir.” dedi.
Bu ülkede herkes özgürdür…
Ülkenin her geçen gün sefalete doğru gittiğine dikkat çeken Aşkar, “Hükümet ve devlet yetkilileri bir araya gelip,  sadece çay kahve içmekle masa toplantıları ile bu işi çözemezler.  5’li masa 6’lı masa ile olacak işler değil bunlar. Herkes bir araya gelince kardeşçe bir düzen içinde, biz ne yapabiliriz? Diye düşünmemiz gerekiyor.  Yok ettiğimiz fabrikalar yeniden açılmalı,  kapı kapı vatandaşın evine  ulaşılmalı, çiftçinin ne sıkıntısı varsa yardımcı olabilmek için,  ne yapılabilir hangi ekonomik projeler imkanlar yapılabilir bu geliştirilmeli. Bu ülkede herkes özgürdür,  herkes bağımsızdır. Biz devletimizin yok olması için uğraşmıyoruz. İnsanlarımız, halkımız birlik beraberlik içerisinde hareket etsinler, kınalı kuzularımız şehit olmasın.  İnsanlarımız,  halkımız çocuklarımız ve kardeşlerimiz ferah içerisinde yaşasın. Artık ülkemiz için ne yapılacaksa,  istifa ise istifa ülkeden sınır dışı edilmek ise ülkeden sınır dışı edilsinler. Yeter ki buna bir çözüm bulunsun.” şeklinde konuştu.

Neye zam yapacakları belli değil
Muğla halkı çalışırken,  iş ararken; Suriyelilerin de deniz kenarlarında nargile keyfi ve  mangal keyfi yaptıklarını kaydeden Aşkar, “Biz çocuklarımıza bir kıymalı makarna yediremeyecek miyiz? Neye zam yapacakları belli değil. İnsanların temel ihtiyaçlarına her gün zam geliyor ama hala uzaya gideceğimizden söz ediliyor.  Uzaya gidilecekse, ben DSP’nin adayı olarak uzaya gitmek için hazırım. İnsanlarımız  artık at gözlüğü takmıyorlar. Neyin ne olduğunu doğru ile birlikte biliyorlar.  Bunun hesabını sandıkta soracak, hep beraber soracağız.  Kimse sokağa inmesin, kimse intihar etmesin, şurada seçimleri az kaldı. Güzel günler göreceğiz.” diye konuştu.

Herkese kapılarımız açık
Demokratik Sol Parti(DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, son olarak ülke halkına seslenerek şunları söyledi:  “Hepinizi çok seviyorum. Biz varız, politika ne için yapılır? Politika yalan dolan için değil, halkın yanında olmak içindir. Politika, siyaset,  haksızlıkların karşısında durmak için,  bugün mecliste milletvekillerini siz seçiyorsunuz, onlar halkın milletvekilidir.  Adı üstünde bir milletvekili, halkını ezemez. Ülkemizin her tarafını çok seviyoruz, biz Demokratik Sol Parti’nin tüm bireyleriyle,  sadece insanların terörle ilişkisi olmasın onun haricinde herkese kapılarımız açık.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.