Bodrum Gündem

Gerçek insan Atatürk & 30 Ağustos Zafer Bayramı

Gerçek insan Atatürk & 30 Ağustos Zafer Bayramı

Gerçek insan Atatürk’ü tanımak, Atatürk için 30 Ağustos Zafer Bayramının önemini dinlemek isteyenleri Bodrum Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde keyifli ve duygu yüklü bir söyleşi bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un sanat damarlarından biri olan, sanata, sanatçıya değer veren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamında Mustafa Kemal Ulusu’nun sunumu ve anlatımıyla gerçekleşecek söyleşide Atatürk’ün belki de hiç duymadığınız bilinmeyen yönleri ile tanışacaksınız.

Türkiye eski futbol federasyonu başkanlarından, yazar Mustafa Kemal Ulusu’nun, Atatürk ve Babası Nuri Ulusu ile olan anılarından derlenen Atatürk’ün Yanı Başında kitabı kapsamında yaklaşık 14 yıldır gerçekleştirdiği söyleşi ve imza günleri, Atatürk sevdalılarının büyük ilgisini görüyor. Ulusu, babası ile Ulu Önder Atatürk’ün anılarını Türkiye’nin birçok ilinde ve de Avrupa’nın birçok ülkesinde 600’ün üzerinde gerçekleştirdiği söyleşilerle onurlandırıyor.

Nuri Ulusu Kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk’e Çankaya Köşkü Kütüphanesinde, vefatına dek, 12 yıl hizmet vermiştir. Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun babası Hacı Tevfik ise; 16 Mayıs 1919’da Atatürk’ü Samsun’a götüren Bandırma Vapurunun birinci kamara torudur. Nuri Ulusu’nun oğlu Mustafa Kemal Ulusu, bu dededen gelen anıları bugün yeni nesillere anlatmaya devam etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.