Bodrum Gündem

Karia’da antik çağların ekonomi ve ticareti anlatılacak 

Karia’da antik çağların ekonomi ve ticareti anlatılacak 
29.08.2022
0
A+
A-

İki yıldır Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen 13. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 2 – 3 Eylül 2022 tarihlerinde, aynı zamanda antik çağlarda Karia uygarlığının da başkenti olan Milas’ta yapılacak. Sempozyumda, günümüzün Muğla, Aydın ve Denizli illerini kapsayan antik çağların Karia ülkesinin ekonomi ve ticareti üzerine bildiriler sunulacak.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Mimarlar Odası Milas Temsilciliği, Muğla Ticaret Borsası. İzmir Milaslılar ve Milas’ı Sevenler Derneği ve İMİ Eğitim Kurumları A.Ş.’nin yanı sıra bazı kişisel destek ve katkılarla yapılacak sempozyum, önceki 12 sempozyumda olduğu gibi bu yıl da gazeteci Olcay Akdeniz tarafından düzenleniyor. Sempozyumun ana teması “Karia’da ekonomi ve ticaret” olarak belirlendi. Sempozyum, dünyada sualtı arkeolojisinin kurucusu olan, Türkiye’de sualtı arkeolojisine çok önemli katkıları olan ve geçen yıl yaşamını yitiren ABD’li Prof. George Bass’ın anısına ve onun yakın çalışma arkadaşlarından Dr. Cemal Pulak’ın onuruna yapılacak. Sempozyumda Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya, ABD ve Mısır’dan 32 katılımcı bildiriler sunacaklar. Bildirilerde Karia’nın ekonomisi ve ticareti anlatılırken bazı bildirilerde de Karia bölgesinde sürmekte olan arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında sunumlar yapılacak.

Daha önce yapılan 12 Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumlarına toplam 15 ülkeden katılımcılar gelmiş ve Karia arkeolojisi hakkında çeşitli bildiriler sunmuşlardı.

13.Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nda yapılacak sunum konuları arasında “Uluburun batığı ve Doğu Akdeniz ticareti”, “Karia’da eskiçağda kırsal nüfus ve zeytinyağı üretiminin geleneksel geçim kaynağı olarak değeri”, “Batı ve Küçük Asya’da geç tunç çağı ekonomisi”, “Karia tapınaklarının ekonomisi ve Karia’nın eskiçağ ticaret hayatına katkıları, “Knidos Helenistik dönem ve Roma ince seramik üretimi ve ihracatı”, “Karia’dan Roma’ya mermer ticareti”, “M. Ö. 5. ve 4. Yüzyıllarda İasos ve Atina arasında Attika çanak, çömlek ticareti”, “Mezar buluntuları ışığında Stratonikeia’nın Mısır ile ticari ilişkileri” gibi konular dikkat çekiyor.

13.Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 2 Eylül Cuma günü, Milas’ta Milashan Otel’de saat 10.00’da başlayacak ve 3 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de yapılacak plaket töreni ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.