Bodrum Gündem

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da 2022-2023 Adli Yıl açıldı

Bodrum Adliyesi önünde 2022– 2023 Adli Yılı açılı nedeniyle bir tören düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Adliye önünde düzenlenen törene Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Av. İlknur Ülküm Seferoğlu, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit ile avukatlar katıldı. Atatürk büstüne çelenk sunulasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit yaptığı basın açıklamasının başında şu ifadeler yer aldı; “Yeni göreve başlayan Başsavcımız ve Komisyon Başkanımız, adli tatil içerisinde yerleşik düzene geçemeden göreve başlama durumunda kalmaları, bu sebeple de adli yıl açılışı yapılmadan, rapor almaları sebebiyle, maalesef Adli yıl açılışında aramızda bulunamadılar. Tüm meslektaşlarımız adına henüz tanışma fırsatı bulamadığımız ilçemize yeni atanan hâkim ve savcılarımıza, yeni Başsavcımız ve Komisyon başkanımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor, Bodrum Adliyesine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile kısa bir süre önce yitirdiğimiz Baro Birlik delegemiz, Baro Birlik disiplin kurulu üyemiz Av. Atilla Çelik’e Allahtan rahmet, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu yıl Adli Yılda, her sene olduğundan farklı olarak, Başsavcı ve Komisyon Başkanımızın raporlu olması ve Adli Yıl açılışında açılış konuşmasını yapması için bir yetkilendirme de yapılmamış olduğundan, adli yıl açılışını ve basın açıklamasını Baro olarak yapıyoruz.”

Her yıl olduğu gibi, yeni adli yıl içerisinde de meslektaşlarının karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulması ve avukatlık mesleğinin şartlarının daha da iyileştirilmesini dile getire Av. Cavidan Karaöz Özyiğit “Meslek onuruna ve saygınlığına aykırı olarak oluşturulan toplumsal algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını, avukatların yok hükmünde sayılmadan hak ettikleri saygının gösterilmesini, mesleğimizin icrasına yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılmasını temenni ediyoruz. Mesleğimizin icrasına yönelik iyileştirmeleri temenni ederken, tam aksine mesleğimizi icra ederken zorlaştırıcı uygulamalar olduğunu, ilçemizde dahi yaşıyoruz.” dedi.

Geçen adli yılla birlikte yürürlüğe giren Bodrum Ticaret mahkemesinde görülecek davaların, Muğla ili yargı çevresindeki Ticaret mahkemesi yetki alanına alınması kararının yanlış olduğunu, yoğun olarak ticari davaların olduğu bir ilçede, ayrı bir Ticaret mahkemesi olması gerektiğini veya en azından Asliye Hukuk mahkemelerinden birisinin Ticaret mahkemesi sıfatıyla görev yapması gerektiğini, gerek Baro, gerek Temsilcilik olarak ve gerekse Baro Birliği tarafından HSK ya, bakanlığa, defalarca ilettiklerini belirten Av. Cavidan Karaöz Özyiğit “Ancak bu talebimize olumlu bakılmasına rağmen, nedenini anlayamadığımız bir şekilde, halen ilçemizde ticaret mahkemesi kurulması konusunda gelişme yaşanmamış, meslektaşlarımız, ticari davalar için, Muğla’ya gidip gelmek durumunda kalmaktadır. Bu konunun ivedilikle gündeme gelmesi ve yanlıştan dönülmesi elzemdir.”

Bodrum’da kurulmasına kesin gözüyle bakılan 2.Ağır Ceza Mahkemesinin, adliyenin fiziki yetersizliği olduğundan bahisle engellenmesinin anlaşılır olmadığını ifade eden Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit’in açıklaması “Yıllardır yapılması gündeme gelen, yeri hazır durumda bekleyen adliye ek binasının bir an önce hayata geçirilmesi ve İlçemizin hak ettiği 2. Ağır Ceza mahkemesinin bir an önce kurulması zorunluluktur. Yargı camiasının mensupları olarak hepimizin ortak gayesi, hukukun üstünlüğü anlayışının perçinlenerek hukukun her daim ileriye gitmesi ve adaletin, her koşulda olmazsa olmaz kabul edilmesidir.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.