Bodrum Gündem

Bodrum Barış Şarkıları Söyledi

Karia Rotary Kulübü tarafından düzenlenen konserde Bodrum Çok Sesli Korosu Barış Şarkıları söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Karia Rotary Kulübü tarafından düzenlenen konserde Bodrum Çok Sesli Korosu yaklaşık bir buçuk saat barış şarkıları söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2001’de 21 Eylül’ü “Uluslararası Barış Günü” ilan etti. Dünyanın farklı kıtalarından çocukların bağışladığı bozuk paralar eritilerek Japonlar tarafından yapılan bir çan üzerine “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı ve Birleşmiş Milletler genel kurulunda her yıl 21 Eylül’de bu çan çalınmakta.

“Kuruluşunun 117. yılını kutlayan Rotary, “Kendinden Önce Hizmet” anlayışıyla insanlık ve doğa için pek çok özverili çalışmalar gerçekleştirmekte. Çalışmalar; “Anne ve Çocuk Sağlığı”  “Çevre Koruma ve Destekleme”  “Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma” “Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi”  “Temiz Su ve Hijyen”   “Temel Eğitim ve Okuryazarlık”, “Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü” konularında gerçekleştirilmekte.

Karia Rotary Kulübü 2022-23 Dönem Başkanı Filiz Kulaklı, 21 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Rotary Tarihinin ilk kadın Başkanı olan Jennifer Jones, yeni dönem hedeflerini aktarırken ‘’Nasıl bir toplumda yaşamak istiyorsanız, onun için çalışmalısınız” diyor. Bu fikri yaşam felsefesi edinmiş bizler de;

 ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyen Atamızın sözü önemini halen korumakta ve dünya var oldukça da koruyacaktır. Bu fikre sonuna dek sadık olan Rotaryenler üzerlerine düşeni yapmak için tüm olanaklarını kullanmaktadırlar.

Dünyada ülkeler arası kalıcı barış, ancak ülkelerin birbirini tanıyarak dostluk kurmalarıyla mümkün olabilir. Rotary’nin güzelliği de bu dostluklara fırsat tanımasıdır. Karşılıklı ziyaret ve eğitim programları en büyük yeryüzü zenginliği olup, farklı kültürleri tanımak ve bu zenginliklere sevgi ve saygı penceresinden bakabilmek insan olmanın en önemli erdemlerindendir. Tüm toplumların yaşam haklarına saygı duyulması, onların çeşitliliğine hoşgörü ile bakılması, fırsat eşitliği sağlanan bir dünya bütünlüğü kurulması hepimizin ortak hayali olmalıdır…

Karia Rotary Kulübü olarak,  eğitimin barışın sağlanmasında ön koşul olduğunu saymakta ve yıllardır devam eden  üniversite burslu öğrencilerinin yanında geçtiğimiz yıl yangından en çok etkilenen üç köyümüzde toplum birlikleri kurarak gelir kaybına uğrayan ailelerin çocuklarına eğitim yılı boyunca geçen yıl 35 öğrenciye burs desteği sağlamış olup, mezunlardan sonra kalan 22 öğrencinin bursları da içinde bulunduğumuz hizmet yılında da devam ettirilmektedir.

Savaşların son bulması en büyük dileğimizdir ve bu nedenle 7 ülkede barış merkezleri kuran Rotary, üniversitelerde barış burslarıyla barış elçileri yetişmesine olanak sağlamaktadır. İçinde bulunduğumuz günler tam da bu UR değişim burslarına başvurma dönemi olup buradan barış elçisi olmaya aday gençlere hatırlatmak isterim.

Barış merkezi kurulan ülkeler; Amerika, Japonya, İngiltere, Avusturalya, İsveç, Tayland ve son olarak da Uganda’dır.

Bağlı olduğumuz 2440. bölge federasyonu; 2022-23 hizmet döneminde 70 Rotary, 42 Rotaract ve 26 Interact kulüpleriyle topluma hizmetlerine devam etmektedir…

Barış, insana en çok yakışan şeydir ve artık barışa dünden çok daha fazla ihtiyacımız vardır,  zira ülkemizde dahi her gün sıradan sebeplerle darp edilip yaşam hakkı elinden alınan insan hikayeleri kabul edilemez boyuttadır. Yine içinde bulunduğumuz hafta başında İran’da başörtüsünü düzgün örtmediği gerekçesiyle katledilen bir genç kadın ve sonrasında yaşanılan olaylara da bakınca insanlığın sahip olması gereken içsel barış yoksunluğunu günümüzün en önemli barış sorunu olarak düşünenlerdenim.

Biz bu gün, barış aynı zamanda ahenkle çıkan farklı seslerin uyumudur düşüncesinden yola çıkarak Bodrum Çoksesli Korosunun sanat yönetmeni ve kurucusu Sn. İlkin Tokay,  Koro Şefi Sn. Defne Kozanoğlu,  Trompet sanatçısı Mert Metin Keşkekoğlu ve Bodrum Çoksesli Korosu’nun değerli üyelerinin performansıyla Bodrumlu dostlarımıza barışı müzik aracılığıyla hissettirmek istedik.  Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları harika performanslarının ilkine vesile olmaktan ayrıca Karia RK olarak mutluyuz. Sanat’ın olduğu yerde barış kaçınılmazdır ve müzikle kalın diyorum…

Mutlak Barış Çok Yaşa…”

Karia Rotary Kulübü 2022-23 Dönem Başkanı Filiz Kulaklı, Kulüp etkinliklerinde mekân desteği sağlayan Bodrum Belediyesine ve Bodrum Çoksesli Korosuna kulüp adına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.