Bodrum Gündem

RTÜK seçime giderken iktidar adına ceza dağıtmaya devam ediyor

RTÜK seçime giderken iktidar adına ceza dağıtmaya devam ediyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV, KRT ve Tele 1’e seçim öncesi ceza vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Halk TV, Tele 1, KRT ve Kafa Radyo’ya oy çokluğuyla  yüzde 3 para cezası verilmiştir. RTÜK bu kararlara gerekçe olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını televizyonda tartışarak Serhat Albayrak ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun ‘küçük düşürülmesi’ni göstermiştir. ‘İzmir’in kurtuluşunda tek kurşun atmadık’ diyen eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerinin eleştirilmesi nedeniyle de Kafa Radyo’ya yüzde 3 idari para cezası verilmiştir.

RTÜK bu cezalarla yine halkın haber alma, bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkını engellemiş ve ısrarla Anayasa’yı yok saymıştır. Kararlarını çağdaş ve özgürlükçü bir yaklaşımla alması beklenen RTÜK, verdiği para cezaları ve yayın durdurma kararlarıyla eleştirel medyaya bedel ödettirmektedir. Böylelikle yurttaşlar da habere erişememektedir.

RTÜK seçim öncesi iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerinin TV ekranlarında konuşulmasını cezalarla engellemeye çalışmaktadır.

RTÜK’ü halkın haber alma hakkını engellemekten, eleştirel yayın yapan TV kuruluşlarını para cezalarıyla ekonomik olarak zora sokmaya çalışmaktan vazgeçmeye, Anayasaya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya çağırıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.