Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) 9’UNCU ZİRVESİ ÇERÇEVESİNDE GELDİĞİ SEMERKANT’TA ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI ŞEVKET MİRZİYOYEV İLE BİR ARAYA GELDİ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
10.11.2022
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Semerkant’ta Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Özbekistan’ın Semerkant kentinde temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Semerkat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımı yarın başlayacak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi’nde, İstanbul Zirvesi’nde kabul edilen ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın 20 yıllık yol haritasını oluşturan Vizyon Belgesi’nin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek Strateji Belgesi başta olmak üzere, TDT’nin işleyişine ve geleceğine dair önemli kararlar alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üye ülkeler arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi hedeflenen zirvede konuşma yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.