Bodrum Gündem

Putin ve Reisi, Rusya-İran ilişkilerini görüştü

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE İRAN CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ, GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ TELEFON GÖRÜŞMESİNDE RUSYA-İRAN İLİŞKİSİNE GÖRÜŞTÜ.

Putin ve Reisi, Rusya-İran ilişkilerini görüştü
12.11.2022
0
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya-İran ilişkisine görüştü.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik telefon görüşmesi yaptı. Liderlerin görüşmesine dair yapılan açıklamada, “Ulaştırma ve lojistik sektörü de dahil olmak üzere siyasi, ticari ve ekonomik alanlarda işbirliğinin daha da geliştirilmesi vurgulanarak, ikili gündemdeki bir dizi güncel konu tartışıldı. İlgili Rus ve İran departmanları arasındaki temasların yoğunlaştırılması konusunda mutabık kalındı” denildi.

Öte yandan Kremlin Basın Servisi’nin açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İran’ın Şiraz kentinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye taziyelerini ilettiği aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.