Bodrum Gündem

APEC 2022 Liderler Zirvesi protestolar eşliğinde sürüyor

TAYLAND’DA DÜZENLENEN ASYA PASİFİK EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ DEVAM EDERKEN, EYLEMCİLER DE GÖSTERİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. POLİS, GÖSTERİCİLERE PLASTİK MERMİ İLE MÜDAHALE ETTİ.

APEC 2022 Liderler Zirvesi protestolar eşliğinde sürüyor
18.11.2022
0
A+
A-

Tayland’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi devam ederken, eylemciler de gösterilerini sürdürüyor. Polis, göstericilere plastik mermi ile müdahale etti.

Tayland’ın başkenti Bangkok, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’ne (APEC) ev sahipliği yapıyor. Zirve çerçevesinde toplantılar devam ederken, başkent sokaklarında tansiyon yükseldi. 18-19 Kasım tarihlerinde Queen Sirikit National Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek dünya liderleri dün öğle saatlerinden itibaren Bangkok’a gelmeye başlarken, göstericiler sokaklara akın etti. Şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde polis protestoculara sert müdahalede bulundu. Kongrenin yapılacağı salonun bulunduğu cadde trafiğe tamamen kapatılırken, polis caddenin giriş ve çıkışında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eylemciler, gün boyu devam eden protestolarda zaman zaman kongre merkezine ulaşmak için polis barikatına doğru yöneldi. Eylemci grupların APEC, Tayland hükümeti karşıtı ve çevreci sloganlar attığı gösterilerde polis yer yer biber gazı ve plastik mermi kullandı. Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Zirveye lider akını

APEC 2022 Zirvesi için Tayland’a gelen liderler arasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Fransa Başbakanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo yer alırken, katılımını iptal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yerine Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ülkeye geldi. Toplantılarda ABD’yi ise Başkan Yardımcısı Kamala Harris temsil ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.