Bodrum Gündem

Polonya’da cephaneliği aratmayan ev

POLONYA’NIN AUGUSTOW KENTİNDE BİR EVE GERÇEKLEŞTİRİLEN BASKINDA, ARALARINDA EL BOMBALARI, MAYINLAR, TOP MERMİLERİNİN DE BULUNDUĞU 800 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA PATLAYICI MADDE VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ. BOMBA İMHA UZMANLARININ MÜHİMMATI EVDEN TAHLİYE ETMESİ 3 GÜN SÜRDÜ.

Polonya’da cephaneliği aratmayan ev
18.11.2022
0
A+
A-

Polonya’nın Augustow kentinde bir eve gerçekleştirilen baskında, aralarında el bombaları, mayınlar, top mermilerinin de bulunduğu 800 kilogram ağırlığında patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi. Bomba imha uzmanlarının mühimmatı evden tahliye etmesi 3 gün sürdü.

Polonya’nın kuzeydoğusundaki Augustow kentinde polis, patlayıcı madde bulundurabileceği şüphesiyle bir süredir takibe aldığı şahsın evine baskın gerçekleştirdi. Augustow Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, evde yapılan aramada 2 bine yakın fişek, 1 silah, farklı türlerde mermi, el bombaları, mayınlar, top mermileri olmak üzere 800 kilogram patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Evde bulunan 3 metal dedektöre de el konulduğu aktarıldı.

Mühimmatların tahliyesi 3 gün sürdü

Olayla ilgili olarak Augustow Savcılığı soruşturma başlatırken, 52 yaşında ismi açıklanmayan şahıs gözaltına alındı. Bomba imha uzmanlarının evdeki mühimmatı tahliye etmesinin ise 3 gün sürdüğü belirtildi. Mühimmatın gözaltına alınan şahıs tarafından metal dedektörlerle bulunup istiflendiği, çoğunun 1. ve 2. Dünya Savaşı döneminden kaldığı, ancak bazılarının halen aktif halde olduğu kaydedildi.

Polonya’da yasa dışı silah ve mühimmat bulunduranlar 6 ay ile 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.