Bodrum Gündem

Merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın Kardeşi Turgut Yılmaz’dan Yeni Skandal

Hebil Koy’da Hekimköy ile arasındaki kumsalı yok etti…

Merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın kardeşi, Turgut Yılmaz’ın Hebil Koy’daki skandalları bitmiyor. İş insanı Turgut Yılmaz, geçen yıl taş duvar ördüğü Bodrum’un en güzel koylarından Hebil Koy’daki sahili yok etti

Turgut Yılmaz geçtiğimiz yıl, Hebil Koy’da, Hekimköy Sahil Sitesi ile arasındaki kumsala taş duvar örmüştü. Büyük tepkilere neden olan bu “utanç duvarı”, Bodrum’lu çevrecilerin tepkisine neden olmuş ve Bodrum Belediyesi tarafından yıkılmıştı

Ancak, iş insanı Turgut Yılmaz pes etmedi. Hekimköy’le arasındaki kumsalı arazisine katmaya ve bu kumsala kimseyi sokmamaya kararlıydı.

Turgut Yılmaz, devlete ait ve kamunun malı olan kumsala, taş duvar ördü, kaba kuvvet kullandı, kumsaldan denize giren çocukları adamlarına kovdurdu. Ancak yüzyıllardır orada olan kumsalı, arazisine katmayı başaramadı.

Turgut Yılmaz dün, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yeniden harekete geçti.

Bu defa bir iş makinesi getirdi. Kıyı kanununa aykırı olarak, Hekimköy’le arasındaki Hebil Köy’deki kumsalın kumunu kepçeyle taşıdı. Saatlerce, sahilde çalışan kepçe, kumsaldaki tüm kumu Turgut Yılmaz’ın bahçesine götürdü. Daha sonra Hekimköy’e ait teknelerin denize indirildiği beton iskeleyi de kırdı.

Turgut Yılmaz amacına ulaşmış, devlete ait sahilin kumunu yok etti. Kumsal ortadan kalkınca denizin suyu Turgut Yılmaz’ın arazine katılmış oldu.

Turgut Yılmaz, Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesinde yer alan, “… Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez…“ maddesini de hiçe saymış oldu.

Utanç duvarı örmüştü…

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz, Bodrum’un en güzel koylarından Hebil Koy’da, Hekimköy Sahil Sitesi ile arasındaki kumsala taş duvar örmüştü. Belediye’ye ait kamu malı olan Hekimköy 116 Parseldeki yeşil alana yaptırdığı duvarı, “kaçak olarak”, gece saatlerinde yaptırmıştı.

Turgut Yılmaz’a ait Hebil Koyu’ndaki, içinde 10 ayrı evin bulunduğu arazi ile hemen yanındaki Hekimköy Sahil Sitesi  arasındaki kamuya ait parsele örülen, “Utanç Duvarı” tepkilere neden olmuştu…

Bodrum’un en güzel koylarından Hebil Koy kumsalına örülen taş duvarı Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü , “kaçak ve ruhsatsız” olduğu için mühürledi. Daha sonra da taş duvar yıkılmıştı.

“Utanç duvarı” ile ilgili Hebil Koy’a gelen bir grup çevreci “Kıyı kanununun 6. Maddesi; Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez” diye tepki göstermişti.

Yorumlar

  1. Nihat koyuncu dedi ki:

    Haber kısmen doğru ama burdaki amaç saptırılmış.evvel sene yapılan duvar yine site tarafından yıkıldı.Burdaki suçu yazmakla haklısınız ama Turgut yılmaz o sitede oturan maliklerden biri.orda yapılan her neyse site tarafından yapılmaktadır.Bu yazıyı yazarken lütfen biraz daha duyarlı olup hekimköy sahilindeki işgali neden görmezsiniz.orasıda sahili komple işgal etmis ve yandakiaraziye hirişi engelemiştir.