Bodrum Gündem

Zeytine de düşmanlar

Zeytine de düşmanlar

CHP’li eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum’da 1 milyon metrekarelik zeytinlik alanın taş ocağı yapılmak üzere kamulaştırılmasının gündeme geldiğini belirterek, “Bu iktidar ülkemizdeki her güzellik gibi zeytine de düşman. Taş ocaklarına doymadılar” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Saruhan yaptığı açıklamada, Bodrum’a bağlı Kızılağaç, Çamlık, Çiftlik ve Armutçuk köylerindeki taş ocaklarının faaliyet alınlarının genişletilmesi için 1 milyon metrekarelik zeytinlik alanının kamulaştırmanın gündemine alınmasını eleştirdi. Geçimini zeytinlik alanlardan sağlayan köylülerle bu duruma sonuna kadar karşı çıkacaklarını ifade eden Saruhan, bölgedeki taş ocakları yüzünden zeytin rekoltesinin düştüğünü bildirdi.


Taş ocaklarının kamulaştırma yoluyla genişletilmesinin zeytinliklerin yanı sıra diğer tarımsal üretim alanlarını etkilediğini kaydeden Saruhan, madenlerin su kaynaklarını da kirlettiğine dikkati çekti.
Bölgede 1. derece Sit alanlarının bulunduğunu da hatırlatan Saruhan, ÇED raporuna gerek duymadan yapılmak istenen kamulaştırmanın bölge ormanları için de bir tehdit oluşturduğunu söyledi.
Saruhan, ekonomik açıdan taş ocaklarının zeytin ile karşılaştırılamayacağını belirterek, “Hem köylünün hem de devlet ekonomisinin gelir edeceği zeytinlik alanları yok etmek mantıkla anlatılacak bir konu değil. Doğayı tahrip ederek inşaatlar için taş çıkarmak bile bile geleceğimizi yok etmektir. Bu iktidar maalesef ülkemizdeki her güzellik gibi zeytine de düşman. Taş ocaklarına doymadılar bir türlü” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.