Bodrum Gündem

Limanlara yüzde 600 zam

Limanlara yüzde 600 zam

Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUTTAŞ’ın işletmesinde bulunan limanlarda ki tekne bağlama ücretlerine yüzde 600 zam yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUTTAŞ’ın işletmesinde bulunan limanlarda ki tekne bağlama ücretlerine yüzde 600 zam yaptı. Bodrum Amatör Denizciler Derneğini Temsilen Başkan Av. Ersin Uslu tekne bağlama ücretleri ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında Muğla Büyükşehir Belediyesi Kuruluşu MUTTAŞ’ın işletmesinde bulunan limanlarda, 2 sene önce %300 ‘e varan zam yapıldığını ve Bodrum Amatör Denizciler Derneği (BOADD) olarak konuyu yargı sürecine taşıdıklarını belirtti.

Bodrum Amatör Denizciler Derneğini Temsilen Başkan Av. Ersin Uslu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Kuruluşu MUTTAŞ’ın işletmesinde bulunan limanlarda, 2 sene önce %300 ‘e varan zam yapılmış ve BOADD olarak konuyu yargı sürecine taşımıştık. 2023 yılı Ücret Tarifesini incelediğimizde 2022 yılına oranla %600’e varan zam yapıldığını, çözümsüzlüğe devam edildiğini öğrendik. Bodrum Amatör Denizciler Derneği olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan ve kamu hizmeti ifa etmek üzere kurulan şirketçe Belediye Meclis kararı olmadan ilan edilen ücret tarifesini kabul etmiyoruz. Tarifenin yıllardır savunduğumuz Hak, Hukuk Ve Adaletle bağdaşmadığını, hiç bir ekonomik veri ile izah edilemeyeceği bilinmelidir. Şüphesiz ki Bu fahiş zam, Yat Turizmini de olumsuz etkileyecektir. Bodrum Amatör Denizciler Derneği Hak, Hukuk ve Adaleti sağlayana kadar mücadeleye devam edecektir. Denizcinin denizde dostu, karada limanı olmaya kararlıyız.”

Yorumlar

  1. Fahrettin dedi ki:

    Ülkenin 3 tarafı denizlerle çevrili kalkını,vatandaşını denizden soğuta bilmek için elinden gelen herşeyi yapan muhalefet partisi hükumeti demiyorum zaten onlar naptığını kendileride bilmiyor yazıklar olsun verdiğim oy zehir zıkkım olsun birdaha verirsem ellerim kırılsın