Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras, tek adamdan daha güçlü değil!

    Ahmet Aras’ı “anasından emdiği süt kadar helaldir” dedirten nedir? Aras, burada yanlış anlaşıldı ve ağır sözlerle eleştirildi.

    Türkiye’de büyük projelerde Ankara’dan yönetiliyor. Türkiye, tek adam İle yönetilmesinden sonra ayrı bir yönetim şekline girdi. Türkiye’deki muhalefet ondan hop oturup, hop ayağa kalkıyor. Ondan Türkiye’de hak, hukuk, adalet yok diye 6’lı muhalefet bir araya geldi.

    Ahmet Aras’a haksızlık yapılıyor…

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın avukatlığına soyunacak halim yok. Sadece konuya sağduyulu ve konuyu okuyarak ve gerçekçi yaklaşmak yeterli.

    Projeler Ankara’da kitabına uydurulup Bodrum’a geliniyor. Bodrum’a yapılan büyük projelere Bodrum Belediyesi ruhsat vermeye karşı da olsa, işin Ankara’da kitabına uydurulduğunu bilmeyen yok.

    Onun için bu tek adamlı yönetimde hak, hukuk, adalet böyle dağıtılıyor.

    Bodrum, ne kadar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarafından yönetiliyormuş gibi gözükse de, maalesef işin aslı büyük projelerde pek öyle değil. Bu Ahmet Aras’ın bir zaafı değil. Düzen böyle kurulmuş. İşte tek adam bugün İstanbul’da Ekrem İmamoğlu davasında nasıl çıktıysa Bodrum’daki projelerde de var.

    Bugün Türkiye değil. Tüm dünya Türkiye’nin nasıl tek adam rejimi ile yönetildiğini biliyor. Onun için bu bir abartı değil.

    İşte tek adam rejiminde bir şeyler istediği olmazsa bir gece ansızın Bodrum İmar Müdürlüğünde olduğu gibi müfettişler polislerle basıyor. Bunları sanki bir gözdağı gibi görmedik mi?

    Türkiye’de zaten tüm CHP’li belediyeler Kayyum tehdidinde yaşıyor. Onun için Bodrum’da yaşananlar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın inisiyatifinin dışında yaşanıyor.

    İşte bunu Ortakent’teki Diyanet için ayrılan 10 dönümlük Külliye arazisinde, Bitez mahallesindeki kamuya ait 10 dönüm arazinin imar planının değişikliğinde hep gördük. Ahmet Aras ve sivil toplum örgütlerine rağmen Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile her şey harfiyen yapılmadı mı?

    İşte Cennet Koyu Cengiz Holding’e peşkeş çekilmedi mi? Ali Ağaoğlu’nun 197 kuş çeşidinin kullandığı arazideki su operasyona rağmen ele geçirilmesinde de bunları görmedik mi?

    Sadece Bodrum’da mı bu güç ortaya çıkıyor?

    İktidara yakın müteahhitler ve Cengiz Holding’inde arasında olduğu 5’li holding bu ülkenin her yerinde istediği gibi at oynatmıyor mu? Onun için Bodrumlular, sivil toplum örgütleri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, muhalefet siyasi partileri yapılacak tüm tepkilerini hukuki mücadele ile yapıyor. Yapacakları tek şey de zaten yasal yoldan hukuki başvurulardır. Oradan gelecek yanıta göre bu işler sonuçlanır.

    Ahmet Aras sözleriyle aslında tepki verdi ancak ters anlaşıldı.

    Onun için bu büyük planlı projelerin başı Ankara’da bağlanıyor. Hukuki mücadele bile blr çözüm değil. Tabii ki Ahmet Aras’ta gelinen bu noktada “Adam parasını saymış, ne yaparsa yapar. Anasından emdiği süt kadar helaldir…” diyecektir. Demek ki bir bir Belediye Başkanı buraya kadar getirilmiştir. Bu sözleri aslında Ahmet Aras’ın ülkenin geldiği duruma bir isyanı olarak okumak gerekir. Ancak bu sözler böyle algılanmadı.

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, hukukun üzerinde değildir. Türkiye’de hukuk ve adalette bugün için böyle çalışıyor. Tartışılacak ve eleştirilecek konu var ise Türkiye’nin tek adam İle yönetilen rejimidir.

    İşte en son örneği İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başına gelenlerde gördük. Tek adamla yönetilen bir ülkede onlar nasıl isterse öyle yönetiliyor. Türkiye’de bu yıl yapılacak seçimde onun için tek adam yönetimine hayır. Hak, hukuk, adalet için sandık başına gidecek.

    Sevgi ile kalın!

    Tandoğan Uysal – 4 Ocak 2023 – Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.