Bodrum Gündem

Belediyemizin Örnek Sosyal Hizmetleri

Büyük Atatürk’e vatanı seven insan, sorulduğu zaman Mustafa Kemal Atatürk: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Demiş…

***

Maltepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü. 5393 sayılı belediye kanunun 48.maddesi ve 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun “ Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve standartlarına İlişkin Esaslar Hakkında 2006/9809 sayılı” kararı gereğince Maltepe Belediye Meclisinin 04.08.2000 tarih ve 192 numaralı kararı ile kurulmuştur. Sosyal Yardım İşleri, Belediye Başkanı veya Başkanın görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlı olarak görev yapan Yardım Değerlendirme Kurulu, Müdür, İdari işler Şefliği, Sosyal Yardım İşleri Şefliği ile bu şefliklere bağlı çocuk yuvası sorumlusu veya yöneticisi, öğretmenleri, kadın sığınma evi sorumlusu veya yöneticisi, sosyolog, psikolog, sağlık personeli, bilgisayar işletmeni, memur, işçi, sözleşmeli personel, yardımcı hizmetler personeli ile hizmet alımı yolu ile temin edilen personellerden oluşmaktadır.

***

Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilgili Başkan Yardımcısı Canan Döner yönetimindeki başkanlığın bünyesinde Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü kurulmuş olduğunu öğrendim.  Yazmayı amaçladığım köşe yazıma sağlıklı kaynak edinmek için kurum müdürünü ziyaret etmek istedim. Gecikmeli de olsa kurum müdürü Vahap Yıldırım ile görüşme olanağımı Pınar Taş gerçekleştirdi. İçten karşılandım. Kısa söyleşimiz oldu. Gereken ilgi ve uğurlama beni mutlu etti! Kendisine ve görevli personellerinden Pınar Taş ile Sevil Kardeşler’e de teşekkür ederim.

Erkek ve Bayan Berberi Hizmetlerinin Yanı Sıra Giysi Yardımı

Maltepe Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi Maltepelilere ücretsiz kuaförlük hizmeti veren salonun Girne Mahallesi’nde hizmete açıldığını öğrendim. Yolumun oradan geçtiği bir zaman diliminde ziyaret ettim. Güvenlik görevlisi Serkan Sayar ilgilendi. Sonrasında Şef Gökçe Topyay, Bayan Berberi N. Saniye Düzgün, Erkek Berberi Hakan Coşar ve sorumlu kişi Ayşegül Gülkan ile tanıştım. Çalışmalarını kaliteli buldum.

İlçede yaşayan engelli vatandaşlara, yaşlılara, yetim ve öksüz çocuklara özel ücretsiz kuaförlük hizmeti verilmektedir. Belirlenen ihtiyaç sahibi   engelli vatandaşlar ile yaşlılara, yetim ve öksüz çocuklara saç kesimi, sakal traşı, saç bakımı gibi ortalama 50 kişiye  kişisel bakım hizmetlerini sunmaktadır. Ayrıca bağışlanan giysiler gerekenlere yardım olarak ulaştırılmaktadır.

Sabah Çorbası ve  Sıcak Çikolata Dağıtımı

Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcısı Canan Döner’ ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Vahap Yıldırım’ın yakından ilgilenmesi sonucu Maltepe Belediyesi’nin geçtiğimiz dönemlerde, kış aylarına doğru başlattığı çorba ve akşam üzeri sıcak çikolata ikramı sürmektedir.. İlki Maltepe Huzurevi önünde yapılan çalışma haftaları doldururken 7 bin kişiye dağılıldığı belirtildi.

Mobil noktada gerçekleştiren dağıtıma Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı. Vatandaşları selamlayan ve hal hatır sorarak ikram eden Kılıç’a meclis üyeleri ve belediye personelleri de kimi gün eşlik etti. İkram esnasında otobüs ve minibüs şoförleri de unutulmadı. Çorbalarını alan vatandaşlar Belediye Başkanı Kılıç ve ekibine teşekkür etti.

Maltepe’de Ara Tatilde Üç bin Çocuk Tiyatroyla Buluştu

Maltepe Belediyesi’nin ara tatil için düzenlediği Çocuk Şenliği’nde yedi tiyatro oyununu 3 bin çocuk izledi.

Maltepe Belediyesi’nin bir haftalık ara tatilde Maltepeli çocuklar için düzenlediği “Çocuk Şenliği” sona erdi. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen şenliğe 3 bin Maltepeli çocuk katıldı. Şenlikte yedi gün boyunca yedi ayrı tiyatro oyunu gösterimi yapıldı. Birbirinden farklı öykülerin sahnelendiği oyunlarla çocuklar eğlenceli zaman geçirdi. Şenlik kapsamında Mavi Kumpanya  “Bilmeceli Oyun”, “Elma Dersem Çık!” , “Bacası Tüten Ev”, “Konuşan Kalemler”, “Hansel ve Gretel Doğa Dostları”, Mask-Kara Tiyatrosu  “Merhaba Gölgem”, Tiyatro Labirent “Yıldız Elması” isimli çocuk oyunlarının gösterimlerini gerçekleştirdi.

Maltepe Belediyesi’nin Çalışmaları Övgü Aldı

Maltepe Belediyesi’nce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kadınlara yönelik çalışmaları anlatıldı. Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehriban Çelebi tarafından gerçekleştirilen sunumda ilçede belediyenin kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik başlattığı “Girişimcilik Mutfağı”, kadın konuk evleri, 50 yaş üstü vatandaşlar için kurulan Altın Yıllar Sosyal Yaşam Merkezi, Anne-Çocuk Danışma Merkezi (Maltepe 95 projesi), Üreten Engelliler Merkezi, Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi ve kadın danışma merkezlerinin yapısı ve içeriği anlatıldı.

Belediyelerinde 2 Başkan Yardımcısı ve 8 müdürün kadın olduğunun da altını çizen Çelebi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurmaya çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimleriyle yanlarında olduklarını da sözlerinde ifade etti. Çelebi’nin konuşması olumlu karşılandı.

Diğer belediyelere örnek olmasını beklerken çalışanları kutları kutlar, başarılarının sürmesini dilerim,..

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.