Bodrum Gündem

Bodrum Vanlılar Derneği’nden yardım tırı

Bodrum Vanlılar Derneği’nden yardım tırı

Bodrum Vanlılar Derneği’nin organize ettiği yardımlar yine dernek tarafından ayarlanan bir tırla bu akşam üzere yola çıktı. Tır doğrudan Hatay’a gidecek.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından enkaz altında kalanlar için kurtarma çalışmaları sürerken deprem bölgesine de yardım yağıyor.
Bodrum Vanlılar Derneği de bu kapsamda yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede ihtiyaç listesine yönelik yardımlar toplandı. Yardımlar derneğin Gündoğan Mahallesinde bulunan dernek binasında toplanarak buradan Hatay’a doğru yola çıktı.

Bodrum Vanlılar Derneği’nin organize ettiği yardımlar yine dernek tarafından ayarlanan bir tırla bu akşam üzere yola çıktı. Tır doğrudan Hatay’a gidecek. Yine  yardım tırıyla beraber dernekten bir heyet de yola çıkarak dağıtım çalışmalarına katılacak. Yine dernek tarafından görevlendirilen dernek üyesi ve Peksimet Camii Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Salih Demir heyet başkanı olarak bölgeye gitti. Demir, yardım heyetine başkanlık edecek.

Tüm izinleri alınarak depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım tır bir nebze de olsa insanların yüreğine su serpti.

Yardım çalışmalarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, geçmiş olsun ülkem diyerek sözlerine başladı.  Depremde zarar gören vatandaşların acısını yüreklerinde  his ettiğini belirten Kalkanlı, “Bugün ülke tarihinin en üzüntülü ve zor günlerini yaşıyoruz. Binlerce insanımızın acısını yüreklerimizde his ediyoruz. Uzak bir komundayız ve çaresiz bir şekilde gelişmeleri takip ediyoruz.  Yardım kampanyası ile en azında onlara dokunmak istedik. Yardımlarımız aşama aşama sürecek. Her daim insanlarımızın ve ülkemizin  yanındayız. Tırımız Hatay’a doğru yola çıktı. Katkı sunan tüm üyelerimize, iş insanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Gün birlik olma günüdür.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.