Bodrum Gündem

Türk ve El Salvadorlu ekipler 150 saat sonra 1 kadın ve 1 çocuğu enkazdan sağ çıkardı

TÜRK VE EL SALVADORLU EKİPLER, 150 SAAT SONRA 1 KADIN VE 1 ÇOCUĞU ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Türk ve El Salvadorlu ekipler 150 saat sonra 1 kadın ve 1 çocuğu enkazdan sağ çıkardı
12.02.2023
0
A+
A-

El Salvador’dan gelen arama-kurtarma ekipleri, Türk arama-kurtarma ekipleri ile birlikte Kahramanmaraş’ta yürüttükleri ortak çalışmalar sonucunda depremden 150 saat sonra 1 kadın ve 1 çocuğu enkazdan sağ çıkardı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları 7’nci günde devam ediyor. El Salvador’dan gelen arama-kurtarma ekipleri ile Türk arama-kurtarma ekiplerinin Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi’nde yer alan Hazal Apartmanı’nda yürüttükleri ortak çalışmalar sonucunda depremden 150 saat sonra 1 kadın ve 1 çocuğu enkazdan sağ çıkardı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele sosyal medya üzerinden enkazdan sağ kurtarılan depremzedelerin görüntülerini paylaşarak, kurtarılanların 5 yaşındaki Melih Efe Özcan ve 30 yaşındaki Deniz Dal olduğunu açıkladı. Kadın ve çocuğun Necip Fazıl Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiğini aktaran Bukele, “El Salvador arama-kurtarma ekipleri, Türk ekiplerin desteğiyle, depremden 150 saat sonra bir kadın ve çocuğu enkaz altından sağ kurtardılar. Şükürler olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.