Bodrum Gündem

İspanyol ekipler ülkelerinde coşkuyla karşılandı

KAHRAMANMARAŞ’TA MEYDANA GELEN DEPREMLERİN ARDINDAN TÜRKİYE’YE GİDEN İSPANYOL ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMASININ ARDINDAN DÖNDÜĞÜ ÜLKELERİNDE İLGİYLE KARŞILANDI.

İspanyol ekipler ülkelerinde coşkuyla karşılandı
14.02.2023
0
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’ye giden İspanyol arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından döndüğü ülkelerinde ilgiyle karşılandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye yardım için gelen İspanyol arama-kurtarma ekipleri İspanya’ya döndü. İspanya’nın Uluslararası Doğal Afet Kurtarma Grubu (USAR), havaalanında İspanyollar tarafından coşkuyla ve sevgiyle karşılandı. Alkışlar eşliğinde ülkelerine dönen İspanyol ekipler, havaalanında kendilerini karşılayan Türk yetkililerle Türk ve İspanya bayrağı açarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliğinden yapılan paylaşımda, “Bu zor ve soğuk günlerde, sadece canlar kurtarmakla kalmayıp, kalbimizi de ısıttınız. Sonsuza kadar Türk halkının kalbinde olacaksınız” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.