Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye tarihinde bu kadar bölünmemişti

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını bu yıl kutlayacağız. Kuruluşunda tek parti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yoluna başlayan Türkiye, bu yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 36 parti ile katılacak.

    Ülkede yüzde 85’in üzerinde enflasyon olduğunu biliyoruz da siyasetteki enflasyonda almış başını gitmiş.

    -Siyasi parti enflasyonu da var

    Dile kolay tam 36 parti. Tam bir parti enflasyonunun ortaya koyuyor. Peki, bunların hangisinin geliştirdiği bir Türkiye modeli var. Seçimlere 8 hafta kaldı hiçbirinin geliştirdiği bir Türkiye modelini ne duyduk ne okuduk. Hepsi bilindik günü kurtaran siyasetle günü geçiştiriyor.

    -Bir Güney Kore bile olamadık

    Oysa bir zamanlar bizden ekonomik olarak çok daha gerilerde olan Güney Kore bile bu geliştirdiği metod ile bizden fersah fersah öne geçmiştir. Bugün gelinen nokta da dünya ekonomik gelişmişlik sıralamasında Türkiye 18. sırada yer alırken Güney Kore 12. sırada yer almaktadır. Dünya Bankası “ekonomiler listesi”nde Güney Kore yüksek ekonomiler kategorisinde gösterilirken Türkiye orta gelirli ekonomiler listesinde gösterilmektedir.

    -Lafta varız ancak icraat da yokuz

    Türkiye sokakta ve her yerde hep konuşuyor ancak icraat yok. İşte önümüzdeki seçime katılacak listesine bakınca bunu gördüm. Yazmaya kalksanız tam bir sayfayı partiler alıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar siyasi parti bir anda yarışa girmez. Demek ki pasta o kadar tatlı ki, herkes bir tarafından tutmak istiyor. Bu aynı zamanda toplumun bölünmüşlüğünün de bir aynasıdır. Bu kadar bölünmüşlük hiçbir zaman ülkeye fayda getirmez. Onun için bir Güney Kore olamıyoruz.

    -İşte 36 parti

    Adalet ve Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi.

    -Siyasi liderlerin hepsi Ermeni ya da Yahudi

    Türkiye’de sosyal medyada en ilginç paylaşımlarda siyasi parti liderlerinin hiçbiri Türk olmadığı yolunda. Liderlerin ya anneleri ya da babalarından biri ya Ermeni ya da Yahudi oluyor. Bu 36 partinin liderlerine baktığınızda da kesin bunlarında anne ve babaları da Ermeni ve Yahudi mi sorusunu akla getiriyor ve bıyık altı güldürüyor.

    Peki, bu espirili bakışla düşündüğünüzde Türk seçmen niye bunlara oy veriyor. Bu ülkede gerçek Türk yok mu sorusunu getiriyor?

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.