Bodrum Gündem

CHP’li Öztrak’ın 18 Mart Mesajı

CHP’li Öztrak’ın 18 Mart Mesajı
18.03.2023
0
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü” ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü” ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bundan 108 yıl önce yokluklar içinde bir millet, emperyalizme karşı ayağa kalktı. Anadolu ve Rumeli istiklal ve memleket aşkıyla birleşerek düşmana “dur” dedi. Büyük ordular, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki milletimizin azmi karşısında eridi. Ulusun evlatları Çanakkale’de, hiçbir ayrım gözetmeden omuz omuza ve yan yana savaşarak tarihin akışını değiştirdi.  

Çanakkale’de, aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel harcı karıldı. Milletimiz, birliğin ve beraberliğin yedi düveli dize getirebilecek bir güç olduğunu savaş meydanlarında gösterdi. Cumhuriyet bu temelin üstünde yükseldi.

Bugün aziz milletimizin her bir ferdi, tarihte emsaline az rastlanır bu büyük eserin mirasçısı olma onurunu yaşamaktadır. Fakat vatan uğruna can veren o kahramanların bıraktığı miras, aynı zamanda bizlere birlik ve bütünlük içinde Türkiye’nin yükselmesi için yılmadan ve yorulmadan çalışmak ödevini de yüklemektedir. Bu bilinçle bizler, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

 Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümünde, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canlarını ortaya koyan tüm kahramanları ve aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.