Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Kürt sorunu değil. Kürdistan sorunu mu var?

    Türk siyasetçiler, hep Kürt sorunu deyip işin içinden çıkıyorlar. Çünkü Türk milletinin bu konudaki hassasiyetini çok iyi bildikleri için başlığa Kürt sorunu koyarak asıl sorunun adını koyamıyorlar.

    Asıl sorun Kürdistan mı?

    Aslında Kürt sorunu dedikleri konunun asıl gündem başlığı Kürdistan sorunudur. Asıl sorunun başlığı nedense hep saklandı.

    O nedenle bugün sokağa çıksanız,  bu kadar yıldır çözüm bulamayan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Kürt Sorunu nedir? diye sorsanız kimse bu sorunun neler olduğunu sıralayamaz.

    -Havada kalan tek sorundur

    Türkiye’de 50 yıldır Kürt Sorunu başlığı oluşturuldu. Sorunun gerçek adı konmadığı için bu sorun hep havada kaldı. Sorunun adı gerçek konmadığı için de bu sorunun çözümünde bir arpa yolu alamadık.

    Bu sorunun gerçek adı net bir şekilde konsa bir şekilde sorunun çözülüp çözülemeyeceği de ortaya çıkacaktı.

    Ancak burası hep üstü kapalı geçti. O nedenle bu sorun hep ertelendi, ertelendi.

    -Türk milletinin kırmızıçizgisi Kürdistan’dır.

    Oysa Türk milletinin kırmızıçizgisi Kürdistan’dır. Sokağa çıksanız Türk milletine Kürdistan deseniz, bir milimetre bile toprak vermeyiz derler.

    Bu kadar yıldır uyutulan Türk milletine, Türk entelektüelleri de bir şey söylemedi.

    Türkiye’nin ince karnı olan bu gerçek konunun artık adı konmalı ve çözülmelidir.

    -Nedir bu Kürt sorunu?

    Kürt sorunu deyip geçmekle artık kimse kendini kandırmasın. Tüm başlıkları ile bu sorunlar neyse masaya yatırılsın. Türk milleti de bunu bilsin.

    Kapalı kapılar ardında konuşulanları Türk milletinin bilme hakkı var. Kafayı kuma soka, soka bugünlere gelmedik mi?

    Onun için bu kadar can kaybına yol açan, Türk ve Kürt milleti arasında bu kadar derin ayırıma giren bu sorunun adları artık başlıklar altında konulmalıdır.

    -Bu sorun nedeniyle 50 yıldır kan döken bir terör örgütü var.

    Türk, Kürt ayırımına kadar giden ve bir terör örgütünün doğmasına ve 50 yıldır kanlı bir savaşa yol açan bu sorunun gerçek adı artık konmalıdır. Gerçekten bir Kürt sorunu mu var? Yoksa bir Kürdistan kurulması sorunu mu var?

    -HADEP’te net olmalı

    Bu sorunun çözümünün Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçtiğine göre Kürt partisi olarak görülen Halkın Demokrat Partiside (HADEP) net olmalı.

    HADEP ne zaman Bir Türkiye partisi olduğunu açıklarsa, gündeminde Kürdistan kurmak olmadığını ve terör örgütü ile de ilişkisinin olmadığını açıklar ise işte o zaman Kürt sorunu en kısa zamanda çözülür.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.