Bodrum Gündem

14 Mayıs’tan sonra bu ülkede hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını yeniden inşa edeceğiz

14 Mayıs’tan sonra bu ülkede hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını yeniden inşa edeceğiz
06.04.2023
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayarak, kamuda görev yapan avukatların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

Avukatların tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen savunma görevini yerine getirmek için büyük bir özveri ile mücadele ettiğini belirten Erbay, “Yargının üçayağından biri olan savunma görevini tüm zorluklara rağmen yerine getirmeye çalışan ve savunmanın namusunu her şart altında koruyan, bu uğurda saldırıya uğrayan, tutuklanan tüm avukat meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Kamuda görev yapan avukatların yaşadığı sorunların her geçen gün arttığını söyleyen CHP’li Erbay, şunları kaydetti;

“Kamuda görev yapan avukat meslektaşlarımız ciddi sorunlarla karşı karşıyadırlar. Kamuda çalışan avukatlar, maaş ve özlük hakları açısından, kamuda görev yapan diğer meslek gruplarına göre büyük eksiklikler yaşamaktadır. Kamuda görev yapan avukatların maaş ve özlük haklarının düzeltileceği yönünde daha önce birçok kez sözler verilmişti. Ancak bu sözler maalesef yerine getirilmedi.”

“Kamuda çalışan avukat meslektaşlarımızın; ek göstergelerinin 5400 ek gösterge rakamına yükseltilmesi, özel hizmet tazminatı ve ek ödeme oranlarının artırılması,  20000 gösterge üzerinden ek tazminat hakkının tanınması, vekalet ücretinin tamamının avukatlara ait olması ve tavan uygulamasına son verilmesi yönünde talepleri bulunmaktadır. Ayrıca emekli olacak avukatlar için 20000 göstergeyle ek ödemenin Emekli Sandığı Kanunu’na eklenmesini bekliyorlar.

“Millet İttifakı olarak bugüne kadar olduğu gibi, 14 Mayıs’ta iktidar olduktan sonra da ülkemizde hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını yeniden tesis etmek ve güçlü savunmayı yeniden inşa etmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.