Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Herkes Mustafa Kemal Atatürk olamaz!

    Bugünün siyasi figürleri, yolları, köprüleri, hava limanlarını, metroları, tünelleri yaptıkları için günün birinde ahirete göç ettiklerinde onlara Allah razı olsun dilemeyi bekleyen bir beklenti ve anlayış içerisindeler.

    -Atatürk ve arkadaşları böyle bir beklentiye hiç girmediler.

    Oysa işgal edilmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarını düşmandan kurtaran, küllerinden doğan bir Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından hiç böyle bir beklenti duymadık. Hiç bir zaman böyle bir söylem içerisinde olup mesaj da vermediler.

    Acaba bugünküler böyle bir mücadele verselerdi ne derlerdi? Onu çok merak ediyorum.

    İşte Türkiye’nin asıl sorunu burada yatıyor!

    Avrupa’da yaşadığım için ve orayı da takip ettiğim için bu ülkelerde görev yapan siyasiler, böyle bir garip bir beklenti içinde olamazlar ve hayallerinden de geçirmezler.

    Böyle bir konu hem onlar için hem de onların seçmenleri için garip ve komik gelir.

    Çünkü onların kültüründe ezilmek, büzülmek, Allah razı olsun gibi karşı tarafa bir biat etmek söz konusu değildir.

    -Siyasetçiler gönüllü ve bunları yapmak için geliyorlar

    Siyasetçileri kimse gönüllü seçmiyor. Onlar aynı bir işe talip olur gibi Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Bakanlığa, Milletvekilliğine, Belediye Başkanlığı gibi bir süre makama talip oluyorlar. Ne için başarılı bir hizmet vermek için.

    Kısacası bu alışveriş onların tercihi ile oluyor. Bizde ona göre seçip onları oraya oylarımızla getiriyoruz.

    Özel bir şirkette Genel Müdür alıyor. Devlete hizmet edende özel sektöre hizmet edende bedava hizmet etmiyor. Karşılığında tespit edilen ücret neyse onu alıyorlar. Buraya kadar her şey tamam.

    Size hizmet için geldik diyenler. Sonra biz bunu yaptık diyerek, adeta insanın kafasına kakarcasına açıklamalarda bulunuyorlar. İşte bu kabul edilebilir değil.

    -Bizim paramızla yapıldığını unutuyorlar

    Bugünkü siyasiler, ne kadar size hizmet için varız desenlerde vergi paramızla ve bizim onayımızla ülkemize köprü, baraj, hava limanı ve diğerlerini yaptıkları için bir Allah razı olsun dileğinde bulunmamızı istiyorlar.

    -Aslında onlar seçenlere minnet duymalı

    Aslında onlar, onları oraya getirenlere minnet duyup Allah razı olsun veya teşekkür etmeli.

    Bugünkü çağımızda artık insanlar kendi paralarıyla yaptıklarını bile diğerlerinin kafasına kakmayan bir anlayışa girmişken bizimkiler bundan çok uzak.

    -Onlar minnet duymamızı beklemedi ancak millet minnet duyuyor.

    Oysa bize bu ülkeyi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve yüce silah arkadaşları yıllardır kelle koltukta, küllerinden bir devlet ve ülke kurup geliştirdikten sonra bir gün olsa bunu Türk milletinin kafasına kakmamışlardır.

    Bu dünyadan tek bir kuruş almadan da ebedi dünyaya yürümüşlerdir. Onun için bu yüce insanlara onlar istemese de ölene kadar da minnettarız.

    Önemli olan da beklentiye girilmeden minnet duyulmasıdır.

    Daha iyi bir Türkiye için Stockholm

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.