Bodrum Gündem

Siyasete Veda Eden TBMM Başkanı Şentop, Meclis Restoranlarından Bir Gün Hesap Aldırmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 27. Dönem dün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile resmen noktalandı.

Şimdi gözler 14 Mayıs’ta oluşacak yeni parlamentoda…

23 Nisan tarihinde sonlanan, sadece milletvekili yasama dönemi değil; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve son Başbakan Binali Yıldırım’ın da vekillikleri sona erdi.

Yeniden milletvekili adayı olamayan Şentop,  Kılıçdaroğlu ve Yıldırım, özel bir gündemle toplanan Meclis Genel Kurulunda birer konuşma ile Meclis’e veda etti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yemek ısmarladı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop sadece bir konuşma ileTBMM Başkanlığına veda etmedi. Meclis Başkanı olarak bir de jest yaptı. 103 yıllık TBMM tarihinde ilk defa, “23 Nisan’da Meclis restoranlarında yemek yiyenlerden” hesap aldırtmadı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un talimatıyla Meclis’teki restoranlarda yemek yiyenler para ödemedi.

Meclis restoranlarında yemek yedikten sonra hesap isteyen müşteriler garsonların “hesap yok” yanıtıyla karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.

Nedeni sorulduğunda ise Meclis’e veda eden Şentop’un lokantaları halka açtığını ve bir günlüğüne “bedava” yemek verilmesi ve “23 Nisan’da yemek yiyenlerden hesap alınmaması” talimatı verdiğini öğrendiler.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bu talimatı verdikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı veda konuşmasında, “ 28’inci Yasama Döneminde bu çatı altında bulunmayacak milletvekillerinden birisi de benim” diye duyurdu. Şentop, üniversiteye dönerek öğretim üyeliği yapacak.

Binali bey Türk Bayrağı açtı

Özel gündemle toplanan genel kurulda sırasıyla son Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da birer konuşma ile veda etti.

Binali Yıldırım, duygusal bir konuşmadan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağını Meclis Kürsüsünde açtı ve İstiklal Marşı’nın ilk dörtlüğünü, kâğıda baktığı halde yanlış okudu. Daha sonra Türk Bayrağı’nı katlayarak ceketinin iç cebine koyarken, elinin titremesi nedeniyle zorlandığı görüldü.

Kemal bey basın locasına el salladı

13.Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CHP grubundan sonra Meclis Genel Kurulu’na da veda etti. Salona gelişinde olduğu gibi ayakta alkışlarla uğurlanan Kılıçdaroğlu, basın locasındaki gazetecilere el sallayarak veda etti. Kemal bey salondan çıkmadan önce 27. Dönem milletvekilleriyle kürsü etrafında toplandı ve aile fotoğrafı çektirdi.

Listeye giremeyen küskünler Meclis’e gelmedi

Özel gündemle toplanan genel kurul salonunda sadece 3 genel başkan; Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve TİP Başkanı Erkan Baş vardı. Listeye giremeyen küskün milletvekilleri de toplantıya katılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 27. Dönemin kapandığı oturuma katılmadı. Genel kurul salonundan 5 metre yükseklikteki Cumhurbaşkanlığı locasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tek başına Erdoğan sitili ile koltuğun kenarına ellerini sallayarak oturdu.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları gelmemişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yoktu. Bakanlara ait locada sadece 3 bakan; Çalışma, Aile ve Ticaret bakanları vardı.

Yüksek yargı organları locasında Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanları dikkatimizi çekti.

Türk Bayrağı türbana da basıldı

Salonda Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı’nın türbanı dikkat çekiciydi. Çünkü Ravza hanım, türbanına Türk Bayrağı’nı bastırmıştı.

HDP grubu ise salonda yoktu. HDP’li milletvekillerinin katılmadığı sıraların başında, konuşma yapacak olan grup başkan vekili Saruhan Oluç tek başına oturdu.

Yapılan konuşmalar sırasında yine grup başkanvekilleri arasında laf atmalar ve sataşmaların yaşanması üzerine Başkan Şentop, milletvekillerine “28. Dönemde devam edersiniz” diyerek birleşimi kapattı.

Yeni parlamento, Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin listeyi ilan etmesinden 3 gün sonra, yeni milletvekilleriyle toplanacak.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.