Bodrum Gündem

Çimento Fabrikasında Ölüm Eylemi

Çimento fabrikasında bir işçinin yaşamını yitirmesine ilişkin fabrika önünde Deştin Çevre Platformu ve Dev-Yapı-İş tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

11 Mayıs Perşembe günü, Muğla Çimento AŞ 5 nolu alt taşeronu Kul Endüstriyel Makine Sanayi adlı firmada çalışan inşaat işçisi Yücel Kutlu inşaatın 4’üncü katından düşerek hayatını kaybetti.

Deştin Çevre Platformu ve Dev-Yapı-İş cinayet ile ilgili fabrika inşaatı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, EMEP, CHP, TKP, TİP, YSP, Muğla Tabip Odası, MUÇEP, Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, Muğla Yeşil Yaşam Derneği temsilcileri de katıldı.

Dev-Yapı-İş Muğla Temsilcisi Güney Şirin’in okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“11 Mayıs Perşembe günü, Muğla Çimento AŞ 5 nolu alt taşeronu Kul Endüstriyel Makine Sanayi adlı firmada çalışan inşaat işçisi Yücel Kutlu çimento fabrikasının 4.katından düşerek hayatını kaybetti. Ülkemizde başta inşaat iş kolu olmak üzere birçok iş kolunda olduğu gibi iş kazası olarak kayıtlara geçti.

Sermaye sınıfına tanınan sınırsız sömürü koşulları her gün emekçilerin hayatına mal olmaktadır. İşçilerin hayatını ne yazık ki kardan değersiz gören bir düzen içerisindeyiz. Bu düzenin normali patronların kazanması için işçilerin ölümüne çalıştırılmasıdır.


Her gün ortalama 5 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Patronlar ise her gün daha fazla sevecen sahip olurken bu katliamlardan “KADER” diyerek sıyrılıyorlar. Çünkü bu düzen onların düzeni. Ve bu düzen sermaye sınıfının menfaatlerini korumak için elinden geleni yapmaktadır.
Bu yüzden işçi ölümleri politiktir. Bu yüzden işçi ölümlerinin tamamı iş cinayetidir. Sadece işçi ölümleri değil, işten kaynaklı meslek hastalıkları ve buna bağlı ölümler de iş cinayetidir.

Bu bir iş kazası deği Cinayettir!

Bir inşaat işçisi olarak çok iyi biliyorum ki İş Güvenliği Ve İşçi Sağlığı dikkate alınarak çalışma yapılıyor olsa tüm iş cinayetlerİ önlenebilir.

Bu önlemlerin alınmaması patronların kar hırslarından ve cezasızlıktan kaynaklanmaktadır. Yücel kardeşimizin ölümüyle ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa binadan düşen bir canın 1 tuğla kadar kıymeti yok mudur? Devlet kurumlarının görevi patronları değil işçileri korumaktır.

Fabrikada çalışan Emekçilere sesleniyoruz Yalnız Değilsiniz!

Bizler sizinleyiz, birlikte güçlüyüz!..

Yetkili kurumlara sesleniyoruz bu inşaatı durdurun!

Bundan sonra yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan Muğla Çimento AŞ kadar sizlerde sorumlu olacaksınız…

Ne Bir Tek Canımızdan Ne De Doğamızdan Vazgeçmeyeceğiz!

 Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz.

 Doğamızı koruyarak…Ekmeğimizi zehirlemeden emeğimizle yaşamak istiyoruz

Muğla’da Çimento Fabrikası İstemiyoruz!

Çimentocu Şirket Muğla’yı Terket!

İşçi Cinayetleri Politiktir!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.