Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Suriyeli erkekler Bodrum’unda düzenini bozdu!

    Türkiye gözbebeği İstanbul’dan sonra ikinci gözbebeği Bodrum’da Suriyeli erkeklerin istilasında.

    Sık sık Bodrum’un merkezindeki Paşatarlası’na gelen kalabalık Suriyeli erkekler orada yaşayanların huzurunu kaçırıyorlar.

    Bölgedeki otel işletmeleri yerli ve yabancı müşterilerinin bu kalabalığın çevrelerini umursamayan oyunlarından ve bağırıp çağırarak hareketlerinden rahatsız oldukları için odalarına kapandıklarını söylüyorlar.

    Suriyeli erkekler ortada kadınları yok

    Suriyeli erkek mültecilerin bu arada eşlerini almadan erkek erkeğe bir araya gelip halay çekip oynamaları da çevredekiler tarafından çirkin görüntü oluşturduğu için yadırganıyor.

    Turizm sezonunun başlamak üzere olduğu Bodrum’da ilk kez böyle bir arada erkek Suriyelilerin gelmesi dikkatleri üzerine topluyor.

    -Bu yaz’a Bodrum’a Suriyeliler damgasını vurabilir.

    Suriyeli erkek mültecilerin gün bitimine yakın sahillerde bir araya gelip orada sakin bir tatil özleyen turistleri bağırıp çağıran oyunları ile tatil düzenini bozmaya aday Suriyelilerin nasıl islah edileceği de merakla bekleniyor.

    -Turizmi vuracak bir görüntü hâkim

    Türk turizmini bu açıdan vurmaya aday Suriyeli erkek varlığı konusunda Bodrum’da nelerin yapılabileceği konusu da bilinmeyen bir denklem.

    -Bodrum âşıkları kara kara düşünüyor

    Bodrum’da ev ve işletme alanlar Suriyeli erkek varlığının Bodrum’un dokusuna uymadığını ve eski Bodrum’u şimdiden özlediklerini söylüyorlar.

    Eski Bodrum’u şimdiden özledik!

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Mehmet kamil orunuk dedi ki:

      Suriyeliler hakkindaki yazinizi hukuken tartisilacak ve ileri gidersem nefret sucu kapsampina girebilecek ozellikte dusunuyorum.Acaba isvecte karsiligi nedir