Bodrum Gündem

Karia Rotary Yeni Dönem Başkanı Ahmet Erdemli

Karia Rotary Yeni Dönem Başkanı Ahmet Erdemli

 

Karia Rotary Kulübü Derneği 2022-2023 dönem Başkan Filiz Kulaklı, 19 Hazirandaki Olağan Genel Kurulla onaylanan yeni başkan ve yönetim kuruluna yönetim devir teslimini yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Başkan Filiz Kulaklı, 23 Haziran akşamı Caravan Beach Clup’da Bodrum Rotary ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulüp başkanları, kulüp üyeleri ve misafirlerin katılımıyla hizmet dönemini kapatarak, 2023-2024 Dönemi Y.K. Başkanı Ahmet Erdemli ‘ye devrettiği toplantıda dönem boyunca gerçekleştirdikleri etkinlik ve projelerin başlıklarını şöyle sıraladı;

-“Diyabet Kader Değildir” önlenebilir başlıklı uzun soluklu proje Diyabetle Yaşam Derneği ve Bodrum Belediyesi ve BODTO katkılarıyla gerçekleştirerek diyabet risk anketi ve eğitim seminerleri düzenlendi.

-“Yaşam ve Arılar” temalı projeyle Bodrum İlçe M.E.M ve OASIS AVM işbirliğiyle ilk, orta ve lise öğrencilerinin yoğun katılımıyla resim yarışması düzenlendi.

-“Dünya Barış Gününe” atfen, 21 Eylül’de Bodrum Çoksesli Korosu ile Trafo Cafe’de barış şarkıları konseri gerçekleştirildi.

-Gıda Kurtarma Derneği ve Migros iş birliğiyle önceliği ve çoğunluğu deprem mağduru ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere en az 20 den fazla ailenin düzenli olarak temel gıda maddelerine ulaşması sağlandı. Nakdi değeri 150.000 TL’nin üzerinde gıda kurtarıldı.

-Bölgemizdeki 2 okulun kitap, akıl oyunları vb. irili ufaklı ayni ihtiyaçları karşılandı.

-Yahşi ve Turgutreis Engelliler okullarına düzenli olarak kahvaltı vb. destek sağlandı, etkinlikler düzenlendi.

-Bodrum Kaymakamlığının Gençlik Merkezi’nde düzenlediği 23 Nisan etkinliklerine Trambolin temini yapıldı. Boyama etkinliği, dijital oyun gibi desteklerin yanında gönüllü öğretmenlere ilk yardım kitapları armağan edildi.

-2022 yazında yaşanan büyük yangından etkilenerek gelir kaybına uğrayan Beyciler, Gökpınar, Fesleğen köylerinde kurdukları toplum birlikleri aracılığıyla 20 lise, 4 üniversiteli öğrencinin bursları artırılarak devam ettirildi.

-Sanatçı Tamer Levent’in öncülüğünü yaptığı “Sanata Evet” felsefesinden yola çıkılarak, sanatçının kendisi, şair Özkan Mert ve kulüp üyesi ve yazar Serpil Devrim’in katıldığı iki günlük söyleşi ve imza gününde yaşamın bir sanat olduğu vurgusuyla iki gün süren etkinlik düzenlendi.

-Yaşamın kendisini sanat olarak algılayarak meslekleri aracılığıyla yaşatan meslek temsilcilerinden;

Doğa ve Toprak bilim insanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı, İlaçsız tarım ve yerli tohum uygulayıcısı çiftçi Fatma-Cevdet Türk çifti, Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum Şubesi Kurucusu Uz. Dr. Özden Bahadır’a Rotary Meslek Hizmet ödülü verildi.

-Bencik Köyü çocuklarını Okçuluk sporu ile tanıştırıp, onları ulusal ve uluslararası müsabakalarda birçok ödüle taşıyan Dr. Ejder Sözen’e Karia Rotary 1.Yaşam Sanat ödülü verildi.

2022-2023 dönem başkanı Filiz Kulaklı, dönem boyunca toplantılarında birçok değerli konuk ve konuşmacı ağırladıklarını, büyük zaferin 100. Yıl kutlamalarına yönetim kuruluyla birlikte 26 Ağustos’ta Afyon-Kocatepe yürüyüşüne ve atamızın izinde milli bayram ve kutlamalarına katıldıklarını ifade etti.

Rotary ile hayal etmeye devam edelim…

Dönem boyunca birlikte görev yaptığı kulüp sekreteri Cansu Demiral, Kulüp Saymanı Afet Aksu, Kulüp Genel Sekreteri Nesrin Ergün ve Diyabet projesine sağladığı özverili çalışma için Dişhekimi Aliye Muslu, deprem mağdurlarına sağladığı hizmetleri için Serpil Devrim, Hülya Kocadon, kulüp üyeleri ve konuklara Limon fidanı hediye ederek teşekkür eden Kulaklı, “Rotary ile hayal etmeye devam edelim…” dedi.

Yeni Dönem Başkanı Ahmet Erdemli, sloganı da “Dünyaya Umut Ol”

Görevi devralan Ahmet Erdemli 2023-2024 döneminde kendisine eşlik edecek yönetim kurulu üyeleri Sekreter Saide Kurt, Sayman Tarhan Feyzioğlu, GDB Tülay Ersoy’u tanıttı. Dönem boyunca 2440. Bölge, 13. Grup Asistan Guvernörü T. Ersoy’a teşekkürlerini sunduktan sonra başkan Filiz Kulaklı’nın ‘’Rotary ile Hayal Edelim’’ sloganıyla açtığı 944. kulüp toplantısı, yeni dönem başkanı Ahmet Erdemli’nin  “Dünyaya Umut Ol” sloganıyla son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.