Bodrum Gündem

Ahmet Tulgar özel ödülü Hamdi Topçuoğlu’nun

Ahmet Tulgar özel ödülü Hamdi Topçuoğlu’nun

Sennur Sezer anısına DİSK Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri sahiplerini buldu. Sennur Sezer Emek ve Direniş Öykü Ödülleri Ahmet Tulgar Özel Ödülü Bodrum Gündem köşe yazarı Hamdi Topçuoğlu’nun oldu.

Bodrum Gündem Haber

Başladığı yıldan beri Sennur Sezer adına öykü ödülü verildiği gibi, bu ödülde jüri üyeliği yapan ve 2022 yılının ekim ayında hayatını kaybeden Ahmet Tulgar adına da sadece bu yıla özgü olmak üzere bir özel ödül verilmesi kararlaştırıldı.

Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Pakrat Estukyan, Eylem Ata Güleç ve Tunç Kurt’tan oluşan öykü jürisi bu yıl Sennur Sezer Emek ve Direniş Öykü Ödülü için Hatice Sabah’ın ‘Ben Robot Değilim’ başlıklı dosyasını değer gördü. Sennur Sezer Emek ve Direniş Öykü Ödülleri Ahmet Tulgar Özel Ödülü için de Hamdi Topçuoğlu’nun ‘Limburg Hikâyeleri’ başlıklı dosyası değer görüldü.

Eylem Ata Güleç kaleme aldığı gerekçede, Hatice Sabah’ın yine oy çokluğuyla aldığı ödül için şu değerlendirmelerde bulundu:

Öykü ödül jürisinde yer alan Tunç Kurt Hamdi Topçuoğlu’nun oy çokluğuyla değer görülen Sennur Sezer Emek ve Direniş Öykü Ödülleri Ahmet Tulgar Özel Ödülü için ‘Limburg Hikayeleri’ dosyasına şu değerlendirmeyi yaptı: “Limburg Hikâyeleri, işçi sınıfının ağır iş koşulları altında ezilen karakterlerinin aynı zamanda kişisel acılarına, gurbet çekmenin ve öteki olmanın ağırlığına dokunan, incelikle kurgulanmış öykülerden oluşuyor. Hamdi Topçuoğlu, temelde insanı işaret eden derinlikli öyküler kurguluyor.”

ödül töreni 1 Eylül’de

Sennur Sezer adına 1 Eylül 2023 tarihinde düzenlenecek olan törende ödül sahiplerine plaketleri verilecek ve ödül alan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanacak.

Bayram yoğunluğunun en üst sevide yaşandığı kentimizde 24 saat esasına göre hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, alınan bu verilere göre bayram döneminde iki kattan daha fazla atık topladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, temizlik çalışmalarının belediyenin asli görevleri arasında olduğu, atık toplamanın temiz bir Bodrum için tek başına yeterli olmayacağını belirtirken kent paydaşlarının çevre duyarlılığı konusunda daha hassas davranmaları gerekliliğine dikkat çekti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.