Bodrum Gündem

Büyükşehir ve Güçbirliği’nden Tarıma Destek İçin Bir İmza Daha

Büyükşehir ve Güçbirliği’nden Tarıma Destek İçin Bir İmza Daha
10.07.2023
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris İpek Böcekçiliği’nin, Tarımsal ve Sanatsal Kooperatif Ürünlerinin Ulusal ve Uluslararası Tanıtım Projesi için imzaları atıldı. İmza töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Muğla tarım, turizm ve kültür kenti olarak Akdeniz’in parlayan yıldızı olmaya aday” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’da tarıma destek vermek, kooperatifleri bir çatı altında toplamak için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi bir projeye daha imza attı. S.S. Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ve Büyükşehir Belediyesi’nin imzaladığı protokolle Marmaris İlçesi, Armutalan Mahallesi 128,64 m² taşınmaz ve içinde bulunan 43,52 m² binanın MAKKO kooperatifi ile ortaklaşa kullanılarak bölgede üretimi yapılan tarımsal ve sanatsal ürünlerin sergilenmesi, sunumu ve tanıtımının yapılması amaçlanıyor.

MAKKO’nun (Marmaris Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) aktif 22 ortağı bulunuyor. Kadın üreticilerin el emeği ile ürettikleri ve bölgenin tarımsal ürünlerinin bu alanda yerli ve yabancı misafirlere ulaştırılması, sanatsal ürünlerin sergilenmesi, tanıtılması hedefleniyor.

Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatif Başkanı Fatih Öztürk; “ Güçbirliği kooperatifimiz 10 ay önce kuruldu. Bizim için en önemli protokollerden bir tanesi bugün imzalanıyor. Tarımın yanında sanatsal üretime de girmiş olduk. İpek böcekçiliği üretimi ve dokuma tezgahları ile ileri doğru bir hamle yapacağız. Biz de bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Marmaris’te ipek üretip dokuyacak üreticilerimize katkıda bulunacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün dediği gibi Muğla Tarım, Turizm ve Kültür kentidir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Tarım Güçbirliği Kooperatifine ve üyemiz olan kooperatiflere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Başkan Gürün: Güç Birliği Oluşturmamız Gerekiyor

Protokolde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ” Kadın kooperatiflerimize öncelik vermemiz gerektiğini sürekli söylüyorum. Kadın eli ve kadın emeğinin bu çalışmalarda yer alması gerekiyor. Gelişime açık bir kooperatifsiniz. Moda sektörünü karşılama konusunda Muğla yetersiz kaldığı için ipek böcekçiliği eskiye göre geriye düştü. Bunu yeniden geliştirmek istiyoruz. Marmaris’teki kadınlarımız Bodrum için bir ürün üretilebilir. Örneğin Marmaris’te Bodrum için hediyelik eşya üretilebilir. Bodrum’da ki üreticilerimiz Fethiye için eşya üretebilir. Kooperatifler birbirleri ile uyuşan dallarda işbirliği yapacaklar. Bu ağı örerek güç birliği oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Gürün: Muğla Akdeniz’in Parlayın Yıldızı Olacak

Muğla’nın tarım, turizm ve kültür kenti olarak Akdeniz’in parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu belirten Muğla büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Farklı ilçelerde gerçekleştirilecek ipek böcekçiliği çalışmalarını yapan üreticiler, güç birliği ile iletişime geçecek. Kooperatifler birbirleri ile uyuşan dallarda işbirliği yapacaklar. Biz bu işe toprak tahlili ile başladık. Muğla’nın toprak haritasını çıkarıyoruz. Toprak tahlil laboratuvarımızda data oluşturuyoruz. Bu data hangi toprakta, hangi hava koşullarında hangi üründen daha çok gelir elde edilebileceğini bize gösteriyor. Muğla Turizmi, kültürü ve tarımıyla Akdeniz’in parlayan yıldızı olamaya aday” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.