Bodrum Gündem

Sonuna kadar mücadele edeceğiz

CHP Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” şeklindeki ifadesine ilişkin mecliste ses getiren bir konuşma yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyetin devrimlerini yıkmak isteyen zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz, diyen Muğla milletvekili Derici, Milli Eğitim Bakanı bu açıklamayı yaptıktan sonra kendi seçim bölgesi olan Muğla’da yaşayan endişeli anne babalardan çokça mesaj ve telefon geldiğini söyledi.

Mecliste söz alan Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici konuşmasına başlarken, “Milli Eğitim Bakanının kız okulları açılabileceği yönündeki ifadesi sebebiyle, seçim bölgem Muğla’daki bir çok endişeli anne babadan çok sayıda mesaj ve telefon aldım. Öncelikle bu ifadeler kesinlikle kabul edilemez. Dahası, kanun sebebiyle uygulanamaz” dedi.

Anayasa ve laikliğe vurgu…

Anayasayı hatırlatarak: “Bilindiği üzere laik eğitim, yani karma eğitim kanun ile güvence altındadır. Doğru olmayan gerekçelerle yapılabilecek aksi bir uygulama ise kanuna aykırı olacaktır” diye konuşan Derici, kız okulları açılmasının anayasaya aykırı olacağını vurguladı. Ve “bizler, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyecek olan vekiller, laik eğitimin laik kalmasını sağlamak için yüce mecliste görev yapmaktayız” dedi.

Şiddet gören kadın ve çocuklara dikkat çekti…

Çocukların toplumsal cinsiyet normları ile isimlendirilmesine karşı çıkan milletvekili “Şunu her seferinde vurgulamaktan imtina etmeyeceğiz; herhangi bir cinsel kimliği olmayan küçücük çocukları cinsiyet normlarıyla isimlendiren zihniyetle, şiddet gören kadın ve çocuklarımızın beyanını dikkate almayan zihniyetle, yani cumhuriyetin devrimlerini yıkmak isteyen zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.