Bodrum Gündem

İstismara uğrayan çocuklar için adalet

İstismara uğrayan çocuklar için adalet

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, hem Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı davasına ilişkin, hem de son günlerde gündemde olan Milli Eğitim Bakanının ‘kız okulları’ konusundaki demecine ilişkin açıklamada bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Amaç laiklik ilkesini yok etmek

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’nin açıklaması “Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesi ile zorla evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dava duruşmasının ertelenmesi de, kız okulları açılması yönündeki beyanatlar da aslında laiklik ilkesini yok etmeye yönelik girişimlerdir” cümleleri ile başladı.

Küçük çocuklara yönelik cinsiyetçi yaklaşımların, tarikatlarca normalleştirilen çocuk yaşta ‘evliliklerin’, karma eğitime alternatif olarak sunulan haremlik selamlık eğitim modelinin; çağdaş ve aydınlık bir toplum olmanın önündeki en büyük engeller olduğunu dile getiren Muğla milletvekili Öneş Derici, mecliste Atatürk ilke ve devrimleri ışığında görev yapmaya yemin ettiklerini vurguladı ve bu yemin nedeniyle cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkeyi asla gericiliğe teslim etmeyeceklerini söyledi.

Yetkilileri göreve çağırdı

CHP Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici: “Kadınları koruma kisvesi altında onları yaşamdan soyutlama ve eve hapsetme girişimlerinin sonuna kadar karşısında olacağız. Eğer yetkililer gerçekten kız çocuklarını korumak istiyorlarsa görevlerini yapsınlar ve çocuklarını okula göndermeyen aileleri tespit edip gerekli cezai yaptırımları uygulasınlar. İstismar davalarında ise suçluları en ağır şekilde cezalandırmak suretiyle çocuk yaşta zorla evlendirilmelerin ve istismarın önüne geçilmelidir” dedi ve laiklik ilkesini zedeleyecek her konunun takipçisi olacaklarını, laikliğe zarar gelmesine asla müsade etmeyeceklerini açıkladı.

Çağdaş, laik, bilimsel eğitim modeli…

Çağdaş, laik ve bilimsel bir eğitim modeli dışında hiçbir modeli kabul etmediklerini belirten Öneş Derici, “kız çocuklarının anayasal hakları olan karma eğitimin tartışmaya açılmasına, dahası çocukların tarikatlar vesilesiyle istismar edilmelerine asla göz yummayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı, gerekse adli kurumları derhal görevlerini yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.