Bodrum Gündem

Merqezart Alternatif Sanat Mekânında 3 sergi aynı anda 

Merqezart Alternatif Sanat Mekânında 3 sergi aynı anda 

Merqezart Alternatif Sanat Mekânı, 24 Temmuz – 24 Ağustos tarihleri arasında Deniz Çift Kozakiewicz, Ekin Su Kızılelma ve Tilbe Sungur’un sergileriyle sanatseverlerin beğenisine hitap edecek.

Bodrum Gündem Haber

Mekânın üç salonunda üç farklı sanatçının sergileri eşzamanlı olarak izlenebilecek.

Açılış kokteyli 24 Temmuz Pazartesi günü 19:00-21:00 arasında gerçekleşecek.

Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçileri sanatla buluşturup, bu heyecanı sanatçılara aktarmayı benimseyen Merqezart Alternatif Sanat Mekânı, Günyüzü Sanatçıya Destek Projesi ile sanat dünyasına yeni isimler ve değerler kazandırmayı hedeflemektedir.

Günyüzü Sanatçıya Destek Projesi okullu ya da alaylı, henüz geniş kitlelere ulaşamamış, tutkuyla üretmeye devam eden sanatçılara ses vermeyi hedeflemiştir. Bu proje Merqezart’ın herkese ulaşabilme vizyonuna yeni bir pencere açmaktadır. İlki 2023 yılı planlamasına dâhil olarak başlayan proje, her yıl düzenli olarak tekrarlanacaktır.

Küratör ve sanat tarihçisi Marcus Graf, akademisyen sanatçı Erkan Özdilek, sanatçı Setenay Özbek, illüstratör ve akademisyen François Garcia-Panzani, iş insanı Şenkar Öztüzün ve iç mimar Evren Başık’tan oluşan 2023 bağımsız jürisi tarafından seçilen sanatçıların ilk üçünün kişisel sergileri 24 Temmuz’da başlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.