Bodrum Gündem

Bahçeşehir Koleji hem YKS’ de hem de LGS’ de Bodrum Birincisi

Bahçeşehir Koleji hem YKS’ de hem de LGS’ de Bodrum Birincisi

Özel Bodrum Bahçeşehir Koleji 2023 YKS ve LGS’ de gelen Bodrum birincilikleri ile kitlesel başarısını taçlandırdı. Açıldığı yıldan bugüne, hem sanat ve spor hem de akademik alanda öncülüğünü sürdüren kurum, önce LGS’ de ardından YKS’ de Bodrum birinciliğini yaşadı.

Bodrum Gündem Haber

İlk olarak Ortaokul 8.sınıf öğrencilerinden Irmak Naz Oruç 2023 LGS’ de 494,05 puanla 0,08 dilime girerek Bodrum 1.si oldu. Ardından 20 Temmuz tarihinde açıklanan YKS’ de; Eşit Ağırlıklı puan türünde 530,652 puanla Türkiye 178.si olan Ece Meriç Güllüoğlu aynı zamanda Bodrum 1.si oldu.

Ayrıca kurum öğrencilerinden Simay Pay Sayısal puan türünde Türkiye 3900.’sü, Derin Ezgin Yabancı Dil puan türünde Türkiye 2440.sı olarak derece elde ettiler. Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır; ‘Öğrencilerimizin yıl boyunca sanat ve spordaki başarılarının akademik olarak da karşılığını bulması en büyük mutluluğumuz. Tüm çabamız onların potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak. 2023 LGS’ de ve YKS’ de Bodrum 1.liğinin yanı sıra kitlesel başarımızla da gurur duyuyoruz. LGS’ de 450 puan üzerinde 24, 400 puan üzerinde 49 öğrencimiz var. Bu yıl Anadolu Lisemizden ilk kez mezun verdiğimiz için YKS yolculuğuna da Bodrum dereceleri ile başlamak bizi ayrıca gururlandırdı. Burada vurgulamak istediğim önemli bir nokta da, YKS’ de derece yapan öğrencilerimizin 5.sınıftan beri kampüsümüzde eğitim görüyor olmalarıdır.

Ayrıca bu yıl yurt dışı üniversite başvuru sürecinde olan ve kabul alan öğrencilerimiz de var. Anadolu Lisemizin ilk mezunlarıyla yakaladığı bu başarının okulumuzun ileriki başarıları için mihenk taşı olmasını ve daha alt sınıflardaki öğrencilerimizi yüreklendirmesini diliyorum. 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek tercih dönemini de rehberlik servisimizle en özenli şekilde tamamlayarak öğrencilerimizi üniversitelerine uğurlayacağız. Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyor, hepsini kutluyor, Ortaokul ve Lise yönetici ve öğretmenlerimiz ile her zaman destekçimiz olan velilerimize emekleri için teşekkür ediyorum.’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.