Bodrum Gündem

Aliyev ve Ülbegi ikilisi Bodrum’da izleyici karşısına çıktı

Aliyev ve Ülbegi ikilisi Bodrum’da izleyici karşısına çıktı

20 .Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, çellist Jamal Aliyev ve piyanist Zeynep Ülbegi’yi  Bodrum’da konuk etti.

Bodrum Gündem Haber

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, klasik müzik tutkunlarıyla Bodrum’da buluştu. Genç ve yetenekli iki Türk müzisyenini izleme fırsatı yakalayan yerli ve yabancı klasik müziksever, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.  Çellist Jamal Aliyev yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimleri arasında bulunuyor. Zeynep Ülbegi ise genç yaşına karşın kariyeri ödüllerle dolu bir piyanist ve başarılı bir soprano olarak dikkat çekiyor.
Genç Türk müzisyenler, Le Chic Bodrum’da klasik müzik ziyafeti verdi

Jamal Aliyev & Zeynep Ülbegi ikilisi, Bodrum’da verdikleri konserde, D. Şostakoviç, J. S. Bach, N. Paganini, G. F. Händel, A. Piazzolla, F. Chopin, M. T. von Paradis ve David Popper gibi bestecilerin çello ve piyano için yazılmış eserlerinden yaptıkları bir seçki ile izleyici karşısına çıktı.

Bu yıl 20. yaşını kutlayan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, birbirinden değerli sanatçıların verdiği konserlerle devam ediyor. 20. yılda çok özel bir programla klasik müzikseveri festival çatısı altında buluşturmayı hedeflediklerini belirten festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, Aliyev ve Ülbegi’nin uyum ve performansı karşısında etkilendiklerini belirtti.

Çello ve piyano için yazılmış en güzel eserler

Le Chic Bodrum’un konser alanında Denizbank’ın destekleriyle izleyici karşısına çıkan Jamal Aliyev & Zeynep Ülbegi ikilisi, programa Dimitri Şostakoviç’in, “Çello Piyano Sonatı” başlıklı eseriyle başladı. Eser, “Allegro non troppo”, “Allegro”, “Largo” ve “Allegro” başlıklarından oluşuyordu. Daha sonra Johann Sebastian Bach’tan, “Ave Maria” adlı yapıtı seslendiren ikili, bir sonraki eseri Niccolò Paganini’den seçmişlerdi; Eser, “Variations on a theme by Rossini” başlığını taşıyordu. Genç müzisyenler programa Georg Friedrich Händel’den, “Lascia Chio Pianga” adlı eserle devam etti. Daha sonra Astor Piazzolla’dan, “Oblivion”; Frédéric François Chopin’den, “Polonaise Brillante”; Maria Theresia Von Paradis’den, “Sicilienne” ve David Popper’dan, “Hungarian Rhapsody” adlı eserleri seslendiren Aliyev & Ülbegi ikilisi izleyicinin yoğun beğenisi ile karşılandı. Uzun süre alkışlanan ikili, klasik müzikseverlerin isteği üzerine Zülfi Livaneli’nin, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Nazım Hikmet için yazdığı şiirden bestelediği, “Yiğidim Aslanım” adlı türküyü çello ve piyanoyla seslendirdiler. Alkış alan bisin ardından sanatçılar geceyi sonlandırdı.

Genç müzisyenlerin parlak kariyeri

2017’de BBC Proms’ta Londra Royal Albert Hall’da BBC Konser Orkestrası ile BBC radyo ve TV’de ünlü film müziği bestecisi John Williams’ın 85. Doğum Günü için canlı solo performans sergileyen Jamal Aliyev, “Sanat Kulübü- Sir Karl Jenkins Müzik Ödülü” sahibi. Aliyev, piyanist Anna Fedorova ile çıkardığı “Russian Masters” albümü ise büyük beğeni kazandı. 2019’da Galler’de prömiyeri yapılan, İngiltere’nin en başarılı bestecilerinden Sir Karl Jenkins, Jamal Aliyev için özel olarak çello ve orkestra için bir de “Appassionata” çalışması besteledi. Farklı kültürlerden beslenen bir özgeçmişe sahip olan Jamal Aliyev kendi kültüründen beslendiği müzik bilgisini batı kültürüne tanıtarak ve sentezleyerek iki dünya arasında bir sanat köprüsü kurmayı hedefliyor.

Bir piyanist ve bir soprano olarak her iki disiplinde de başarılara imza atmış genç sanatçı Zeynep Ülbegi, 2019 yılı Aralık ayından beri belirli aralıklarla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Haziran 2023’ten beri Etisan Holding Oda Orkestrası’nda orkestra piyanisti olarak görev alıyor. Gerek piyano gerek koro yarışmalarında ödüllere layık görülen Ülbeği üç yıl GFA kapsamında düzenlenen masterclass programlarına da katıldı. Piyanistliğinin yanı sıra şan alanında övgülerle kaşılanan Zeynep Ülbegi, dünyanın en önemli müzik okullarından biri olan Amerika’daki Eastman School of Music’in şan bölümünü kazanan ilk Türk oldu ve New York’ta Luigi Rossi’nin Orfeo operasının konser versiyonunda, Orfeo karakterini canlandırarak başrol oynadı.

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:
02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

[email protected]

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.