Bodrum Gündem

Yat Yarışları, turizme ve ülke tanıtımına katkı sağlıyor

Yat Yarışları, turizme ve ülke tanıtımına katkı sağlıyor

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, turizme ve ülke tanıtımına katkı sağlıyor.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Yelken Federasyonu koordinasyonunda İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, dünyanın dört bir yanından gelen yelkenli ve yarışçılar şampiyonluk için mücadele etti. Organizasyona 14 ülkeden, 45 takımda 450’nin üzerinde sporcu katıldı.

Bu yılki yarışlarda Cumhuriyetin Kızları projesi kapsamında, daha önce hiç denize açılmamış kadınlar denizle buluştu.

Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yeşilin maviyle buluştuğu koylarında yelken basan sporcular, bir yandan birincilik için kıyasıya mücadele ederken bir yandan da doğanın tadını çıkarttı.

Organizasyonu takip eden basın mensuplarının yaptığı haberlerin yanı sıra geçilen rotaları görüntüleyen yerli ve yabancı sporcular de sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla bölge tanıtımına katkı sundu.

“Tüm dünyadan yat yarışçılarını buraya bekliyoruz”

Organizasyon Komitesi Başkanı Engin Yuvaktaş yaptığı açıklamada, coğrafyanın yelken yarışları için çok güzel olduğunu, genelde buradaki yarışların yaz mevsimindeki turizm yoğunluğu nedeniyle kış aylarında yapıldığını söyledi.

Düzenlenen bu yarışlara da çok yüksek katılım sağlandığına işaret eden Yuvaktaş, kendilerinin de Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları olarak bölgede olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yuvaktaş, hedeflerinin Muğla ve ilçelerindeki turizme katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Tüm dünyadan yat yarışçılarını buraya bekliyoruz. Bunun için de olabildiğince üst seviyede, yüksek kalitede yarışlar düzenleme gayretindeyiz. Bunun içinde büyük bir ekibimiz var ve tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Düzenledikleri yarışların bu coğrafyadaki turizme çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Yuvaktaş, bunun için Türkiye Turizmi Geliştirme Ajansı ile birlikte çalıştıklarını anlattı.

Yuvaktaş, ajansın yurt dışından getirdiği basın mensuplarıyla yarışın tanıtımı için kendi sosyal medyalarında ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinerek, şunları kaydetti: “Bunun da meyvelerini alıyoruz. Her geçen yıl ekip sayımız artıyor. Önümüzdeki yıl 100 teknenin üzerinde bir filo ile yine bu yarışı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz özellikle ABD’den, Avrupa’dan, Avustralya’dan güçlü, bu işi bilen ve dünyaca tanınmış yelkencileri buraya gelmek için heveslendirmek. Bu coğrafyada yarışa katılmak ve kazanmak için heveslendirmek. Umarım bu hedefimizi de başaracağız.”

Zakharov: “Benim favorim Bencik Koyu”

Yarışlara katılan Rus yelkenci Victor Zakharov da daha önce Marmaris ve Göcek Yarış Haftası ile Loryma Kupası gibi yarışlara katıldığını ifade etti.

15 yıldır bölgeye geldiğini belirten Zakharov, “Bence bulunduğumuz yer yelken yapmak için dünyanın en iyi yeri. Rüzgar çok iyi ve çokça değişkenlik gösteriyor. Bu durum yarışmak için çok iyi. Herkes kesinlikle burada tatil yapmalı. Çünkü demir atıp dinlenmek için doğanın içinde çok fazla süper yer var. Sezon çok uzun. Nisandan ekime kadar devam ediyor. Rahat ve güzel birçok küçük iskele ve restoran var. Bence hepsi çok çok güzel yerler ve benim favorim Bencik Koyu.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.