Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye ne zaman Saray’dan yönetilirse fakirleşiyor

    Bunu Osmanlı İmparatorluğu döneminde de Cumhuriyetin bugünkü döneminde de yaşıyoruz.

    Osmanlı İmparatorluğunda ülke hep Saraylardan yönetildi. Bir korkutucu boyuttaki İmparatorluğun şaşasında adı var ancak halkında bunun zerresi yoktu.

    Bugün Cumhuriyet Türkiye’sinde de Saray ile sokakta dolaşan arasındaki uçurum gittikçe büyüyor.

    Saray’ın şatafatı ve saltanatı karşısında her gün pahalılaşan günlük hayat şartları sokağı adeta isyan ettiriyor.

    Bugün sokak “Padişahım sen çok yaşa” demiyorlar ancak Padişahım “ne olacak halimiz. Yaşayamıyoruz” diyor.

    Asgari ücretli ile emeklilerin isyanını Saray duyuyor mu bilinmez? Ancak gelecek 100 yıl Türkiye’si vaatlerine de karnı tok.

    -Eski fotoğraflar her şeyi anlatıyor

    Osmanlı İmparatorluğu döneminde çekilmiş sokak fotoğraflarını incelediğinizde, sokaktaki insanların kılık kıyafeti ise perişan.

    Çocukların üstü başı dökük, ayaklarında ise ayakkabıları bile yok. Türkiye o günün çağı olarak tabii ki o fakirlikte olmasa da çağımızın fakirliğinde perişan bir durumda.

    Geleceğe yönelik yeşil bir ışıkta ufukta gözükmüyor. Bir kurtarıcı umutsuzluğu içinde desek abartmış olmayız.

    -Bazen bazı şeyler biter ve yürümez.

    İşte Türkiye bugün o noktaya gelip sıkışmıştır. Sistem olarak tıkanmış. Ülkenin genel anlamda motivasyonu bitmiş. Ve böyle koşullarda bir yerel seçime gidiyor.  Bu koşullarda da iktidar partisi yerel seçimlerde birinci parti olarak çıkarsa Türkiye’de gerçekten bir akıl tutulması olduğu kesindir.

    Türkiye’de artık konserlerin bile yasaklandığı bu süreçte olumlu hiç bir şey yok.

    -Yine yasaklı Türkiye’ye mi döndük?

    Bir zamanlar Türkiye yasaklı Türkiye’den çok çekmişti. Bugünde aynı günlere döndü. Her gün haberlerde adı sanı fazla duyulmamış kişilerin bile konserlerinin yasaklandığını öğreniyoruz.

    İnsanlar, pahalılık nedeniyle tiyatroya, konsere, sinemaya giderken bir de bazı konserlerin siyasallaştırılarak iptal edilmesi de bugünkü Türkiye’ye hiç yakışmıyor.

    Türkiye’de her gün insanların bir birine nasıl saldırdığını görüyoruz. Bu görüntüler bile Türkiye’de bir şeylerin yanlış gittiğini gösteriyor. Ne diyelim daha güzel bir Türkiye dileği ile selam ve sevgiler.

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.