Bodrum Gündem

Gazeteciler İçin Bilgi Doğrulama Eğitimi gerçekleştirildi

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından Bodrum’da “Yerel Gazeteciler İçin Bilgi Doğrulama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteğiyle “Yerel Gazeteciler İçin Bilgi Doğrulama Eğitimi” düzenlendi. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın gerçekleştirdiği etkinlik La Quinta by Wyndham Bodrum Otel’de yapıldı. Eğitmenliğini Mehmet Şafak Sarı’nın üstlendiği programa Bodrum ve çevre illerden gazeteciler katılım sağladı. İlk ayağı 15 Haziran’da Antalya’da düzenlenen eğitimin üçüncüsü Bodrum’da gerçekleşti. Bu programda katılımcılara, günümüz bilgi ekosisteminde demokrasi için giderek daha fazla tehdit oluşturan bilgi düzensizlikleri ve dezenformasyon ile mücadele için bir bilgi ve araç seti kazandırmak amaçlanıyor.

Eğitmen Mehmet Şafak Sarı Yerel Gazeteciler İçin Bilgi Doğrulama Eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Medya Okuryazarlığı ve Bilgi Doğrulama üzerine meslektaşlarımla birbirimizin bilgilerini işlemeye çalıştık. Bu atölyeler, eğitimler umuyorum ki genel olarak gazetecilik medya ekosisteminde bütün çalışanların daha dikkatli bir şekilde mesleğine asılmasında fayda olacak. Bu anlattığımız çoğu aslında gazetecilik ve medya çalışanlarının ABC’si esasen ama bugün eğitimde de bahsettik bu internet kaosu, sosyal medya ağlarında ki yanlış bilgi salgını yüzünden medyanın ciddi itibar kaybettiği ve insanlarında medyaya güven ilişkisini kuramadığı yada tam olarak haberin yada içeriğin farkında olamadığı, ayırt edemediği bir dönem yaşıyoruz. Ayrıca da korkunç bir dezenformasyon var özellikle seçim dönemlerinde karşımıza çıkıyor. Tüm bu süreçlerde dezenformasyona karşı kırılganlığımızı yok etmek yanlış bilgi ile olan ilişkimizi düzenlemek, yanlış bilgiyle mücadelede farkındalık kazanmak için neler yapabiliriz onu konuşmuş olduk. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı böyle bir etkinliği yapmayı düşündü ve seçtiği noktalardan biri de Bodrum’du. İzmir’den Van’a Trabzon’dan Edirne’ye kadar bu etkinlikler devam edecek. Durağımız Bodrum’du bugün. Umarım faydalı olduk. Umarım Bodrum açısından yerel gazeteciler için bu etkinliğin fark yaratacağını düşünüyorum.”

Ankara merkezli Vakıf olan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın yerelde ki gazeteciler ile buluşmasının çok önemli olduğunu belirten Ceren Özcan “Hem katılımcılara, hem eğitmenimize teşekkür ediyorum. Bu bilgi doğrulama başlıklı eğitim ilkini Antalya’da ikincisini İzmir’de üçüncüsünü Bodrum’da gerçekleştirdik. Diğer illere de önümüzde ki aylarda gideceğiz. Diğer illerde ki gazetecilerinde katılımlarını bekliyoruz.” dedi.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun gazetecilik anlayışını sürdürecek genç gazetecileri eğitim çalışmalarıyla desteklemek ve basına kazandırmak hedefiyle kuruldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.