Bodrum Gündem

514 fizikçi Bodrum’da buluşuyor

514 fizikçi Bodrum’da buluşuyor

 

Türk Fizik Derneği tarafından her yıl düzenlenen Türk Fizik Derneği Uluslararası Fizik Kongresi’nin 39.’su Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde 31 Ağustos – 4 Eylül 2023 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl 39. cusu Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan Fizik Kongresine 24’ü çağrılı konuşmacı olmak üzere toplamda 514 bilim insanı ve öğrenci katılacak. Kongreye yapılan başvurular arasından bilim kurulu üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 189 sözlü bildiri, 64 adet poster bildiri kongrede sunulmak üzere kabul edildi.

Ülkemizde en geniş katılımcı sayısına sahip Fizik kongrelerini gerçekleştiren Türk Fizik Derneği, Fizik biliminin tüm alt dallarını ve konularını içermektedir. 39.’sunun Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlendiği Türk Fizik Derneği Kongresi eş zamanlı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” sözünü ilke alarak uluslararası platformda akademisyenler ile bilim dünyasına adım atmış olan genç araştırmacıları en güncel bilimsel çalışmalar eşliğinde bir araya getirmekte ve disiplinler arası bilgi alışverişini sağlamayı amaçlamaktadır. Türk Fizik Derneği, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bilime verdiği önemi “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.” sözüyle bir kez daha anımsayarak ve bu değeri ilke edinerek uluslararası fizik camiasından bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve temel bilim olan Fizik bilimini daha geniş bir kesime ulaştırmayı, bilimi güncel ve aktif tutmayı, fizikçiler arasında verimli bilimsel iş birliklerinin oluşumuna ortam hazırlamayı hedeflemekte.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına denk gelen bilimsel etkinlik; ülkemizin en gözde, bilim, kültür, sanat, tarih, tatil, turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da düzenlenecek. Türk Fizik Derneği 39. Uluslararası Fizik Kongresi programı şöyle;

Türk Fizik Derneği 39. Uluslararası Fizik Kongresi

31 Ağustos- 4 Eylül 2023 – Herodot Kültür Merkezi, Bodrum

Açılış Töreni Günü ve Saati:  31 Ağustos 2023, 09:00

Türk Fizik Derneği 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği

31 Ağustos – 2 Eylül 2023 – Herodot Kültür Merkezi, Bodrum

Açılış Töreni Günü ve Saati: 31 Ağustos 2023, 15:00

Türk Fizik Derneği  2. Bir Fizik Doğa Olayının Görüntülenmesi Fotoğraf Yarışması

1 Eylül 2023 – Herodot Kültür Merkezi, Bodrum

Fotoğraf Yarışması Saati: 16:30 – 17:30

Türk Fizik Derneği XV. Ulusal Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu

5 – 10 Eylül 2023 – Herodot Kültür Merkezi, Bodrum

Açılış Töreni Günü ve Saati: 5 Eylül 2023, 09:30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.