Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum İmar Müdürlüğü’nde 1,5 yıldır neler oluyor?

    Yaklaşık 1,5 yıl önce bir gece yarısı baskını ile Bodrum İmar Müdürlüğüne giren müfettişler, hala İmar Müdürlüğü’ndeki teftişlerini bitiremediler.

    -Bu teftiş ile ne mesajı verilmek isteniyor

    Bodrum İmar Müdürlüğünde bitmeyen bu teftişin arkasında acaba siyasi bir baskı mı var?

    -Teftiş dediğin başlar ve biter

    Genelde bir teftiş başlar ve biter. Ancak Bodrum’da bitmeyen bu teftişler akıllara bazı soruları da getirmiyor değil.

    Yerel seçimlere aylar kala bir bilinmeyen planın bir parçası mı diye de akılları kurcalıyor.

    -Yaklaşık 1,5 yıldır süren bir teftiş olur mu?

    Yaklaşık 1,5 yıl önce bir gece yarısında Bodrum Belediyesi’nin İmar Müdürlüğü polis nezaretinde İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından aniden baskına uğramış ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta üst düzey yönetim kadrosuyla birlikte İmar Müdürlüğü önünde topluca toplanarak basına açıklamalarda bulunmuştu.

    Artık bu görüntüler hafızalardan yavaş yavaş silinmeye başlasa da şimdiye kadar geçen 1,5 senede müfettişler bir şey bulamamışlar ki, dışarıya bir Skandal usulsüzlüğü yansıtacak bir şey bulamadılar.

    Ancak müfettişlerin buna rağmen İmar Müdürlüğünden ayrılmaması da açıkça Belediye Başkanını Sayın Ahmet Aras’ı taciz etmekten başka bir şey değildir. Ben Başkan olsaydım böyle bir baskıyı hissederdim.

    Ayrıca kamuoyuna da müfettişlerin veya İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak denetimin sonuçları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi olağan bir beklentidir.

    En azından Bodrum Belediyesi’nin üzerinde oluşturulan şüphelerin bertaraf edilmesi gerekir.

    -Bodrum İmar Müdürlüğüne yönelik bu teftişler Türkiye genelinde kaç belediyeye acaba yapılıyor?

    Bodrum Belediyesine yönelik bu kadar uzun müfettiş teftişi acaba Türkiye’de kaç belediyeye yapılmaktadır?

    Acaba İçişleri Bakanlığı kaç AK Partili İl ve ilçe belediyelerini böyle kontrol altına almıştır.

    Kısacası Bodrum Belediye Başkanı ve yönetiminin uzun süreli bir taciz ve baskı altında olduğu aşıkar bir gerçektir.

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu konuda ne düşünüyor bilemem ancak AK Parti iktidarının ortada net bir şekilde demokratik olmayan bir şekilde tacizi vardır.

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Hayriye bektaş dedi ki:

      Sacmalamışsıniz beyefendi .bu olay teftiş ve baskın gibi değildir hele hele hükümetin bodrum a ve bodrumluya bir baskını değildir.bodrum yıllardır kaçak yapılaşmaya maruz kalmiştir.bu konuda belediye gereğini yapsa bile rantiyecilerden çok çekmektedir.bodrumda bazı ayak takımlarının ve bazı parababalarinin belediyelere verdiği hediyelerle işlerini yürüttüğü ve büyüttüğü yapılaşmalar ve yetersiz denetim vardır.bu olay bu nedenle meydana gelmektedir ayrıca hazine belediyelerdeki veznelerin işleyişini denetler .ve bu denetim geriye dönük olur.benim dönemimde mal müdürlüğü ne gelen hesap uzmanları raporlarını müfettiş lere devreder ve müfettiş raporları maliye bakanlığına sunulur.ve yerel yönetimlere böylece aktarılacak para belirlenirdi.mufettisler ayrıca bodrum eski Hastanesi’nin girisindeki maliye lojmanlarında konaklar dı .