Bodrum Gündem

Süper Besin Orman Mücevherleri

Süper Besin Orman Mücevherleri

Orman Mücevherleri olarak tabir ettikleri yabani mantarlar ve kültür mantartüketimi gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Doğal ve kültür mantarlarının iç piyasada artan tüketimi ile birlikte, aynı zamanda ihraç edilerek de Türkiye ekonomisine hatırı sayılır bir girdi sağlıyor…

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

Mantar çeşitliliği açısından oldukça zengin olan Türkiye’de doğal-yabani mantarlar ve kültür mantarları yurtdışına ihraç edilerek, Türkiye ekonomisine oldukça önemli bir girdi sağlamaya başladı.

45 Yıl önce amatörce başlayan mantar avcısı Süleyman Yıldırım, dünyada süper besin kategorisinde yer alan mantarların tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.  Mantar zengini ve çeşitliliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Türkiye’de, mantar tüketiminin artmaya başladığını ve artık market raflarında da görülmeye başlandığına kaydeden Süleyman Yıldırım, namı diğer “Mantar Dede” şunları söyledi; “Denizli’de faaliyet gösteren bir firma ülkemiz ormanlarından toplanan yabani mantarları Avrupa standartlarında işleyip, yıllardır dünya piyasalarına ihraç etmektedir. Son üç yıldır ülkemizdeki seçkin marketlerin raflarında da görmeye başladığımız Kuzugöbeği Mantarı, Çıntar Mantarı, Sarıkız Mantarı, Porçini Mantarı, Sığırdili Mantarı, Civciv Ayağı Mantarı, Trüf Mantarı, Domalan Mantarı, Et Melkisi Mantarı, Borazan Mantarı, Cincile Mantarı ve bu mantarlardan yapılan çeşitli soslar – marmelatlar sofralarımızda yer almaya başladı…” dedi.

Muğla ve Bodrum yöresi mantarlarının lezzetleri tanıtıldı…

Hafta sonu Bodrum Metro Grosmarket’te gerçekleşen etkinlikte Orman Mücevherleri olarak tanımlanan yabani mantarlardan bir lezzet şöleni sunuldu. Küçük kanepe ekmeklerin üzerine Krem sarımsak, zeytinyağı ile sotelenmiş mantar ve Ege otlarından kaya koruğu – deniz börülcesi ile damaklarda unutulmayacak lezzetler bırakırken, bölge yemek kültürünün tanınması için önemli bir katkı da sağlamış oldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.