Bodrum Gündem

Sedef Bilgin 19 yaşında ilk kişisel sergisini açtı

19 yaşındaki genç ressam Sedef Bilgin’in “Beyaz” ismini verdiği ilk kişisel sergisinin açılış kokteyli Ali Hakan Aykan (Trafo) Sergi Salonunda gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Trafo Sergi Salonunda gerçekleşen sergi açılış kokteylinde 19 yaşındaki genç ressam Sedef Bilgin’i sevenleri yalnız bırakmadı.

Ressam Sedef Bilgin sergisi ile ilgili şunları söyledi “Ana okulundan bu yana resim yapıyorum. Önce Ümit Nalbantoğlu sonra da Kader Aktü’den resim dersleri aldım. Genelde karakalemle portre ve natürmort çalışmayı seviyorum. Sergime “Beyaz” ismini verdim çünkü hem saflığı ve temizliği simgeliyor, hem de beyazı her şeyde ve her yerde görüyoruz. Aslında bir yansıma, renk değil. Yeni temiz ve beyaz başlangıçları anlatıyor. Hayalini kurduğum İtalya’da ki Polimoda okuluna geçen sene kabul edildim. Okulumu 1 yıl dondurarak İtalyanca öğrendim, aynı zamanda büyüdüğüm Kartanesi Anaokulu’nda bir yıl çalışarak çocukların dünyasına biraz daha girdim ve çocuk gelişim öğrencisi olarak da uzaktan okumaya devam ediyorum” dedi.

Kartanesi Eğitim Kurumları’nın kurucusu çocuk gelişimcisi Elvan Bilgin Duman kızı Sedef’in ilk kişisel sergisinin heyecanını yaşadığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti “Bugün çok farklı bir duygu içindeyim. Kartanesi olarak yıllardan beri nice çocuğa ışık olduk.  Kartanesi markası Sedef sayesinde doğdu. Emek emek harcadığımız o güzel yılların şimdi bir buradaki resimlerde görmek çok mutluluk verici. Bu Sedef’in yıllardır birikimini yansıtıyor. Sedef; duygularını hep yazarak, çizerek, dans ederek müzik aletleri çalarak harekete geçiren bir çocuk oldu. Şimdi de okuması için İtalya’ya uğurlayacağız ama öncesinde Beyaz adını verdiği sergisini hayata geçirmek istedi, biz de onu destekledik. Beyaz istikrar demek. İstikrarla yıllardan beri olan çabalarının sonucu olduğu için Beyaz kelimesini sevdik ilk kişisel sergisinde. Sedef, 12 yıl kadar Zeynep Okçu Bale okuluna gitti. Nihan hocayla piyano, Can hocayla çello dersleri aldı.  Resim konusunda da önce Ümit Nalbantoğlu ile sonrasında da Kader Aktü ile çalıştı. Yurt dışındaki okulu için de portfolyo dosyalarını hazırladık. Şimdide İtalya’ya moda okuluna göndereceğiz. “

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Trafo Sergi Salonundaki sergi 16 Eylül Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.