Bodrum Gündem

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, İzmir'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin açılışına katıldı:

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, İzmir'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin açılışına katıldı:
18.09.2023
0
A+
A-

İZMİR (AA) – Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmir'de düzenlenen etkinliklerin açılışına katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, her yıl 16-22 Eylül'de kutlanan hafta kapsamında Alsancak'taki Cumhuriyet Bulvarı trafiğe kapatılarak etkinlik alanına dönüştürüldü, sürdürülebilir ulaşım için farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Haftanın açılış töreni için kentte bulunan Büyükelçi Meyer-Landrut ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, programa toplu taşımayla geldi. Bostanlı İskelesi'nden feribota binerek Üçkuyular'a giden davetliler, ardından tramvayla Kültürpark Lozan Kapısı'na ulaştı. Burada başlayan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Bulvarı'nda son buldu.

Etkinlik alanında kurulan stantları ziyaret eden Büyükelçi Meyer-Landrut, konuşmasında Avrupa Hareketlilik Haftası'nın dünyanın 50'den fazla ülkesinde kutlandığını anlattı.

Türkiye'nin son dönemlerde en fazla belediyeyle katılan ülkeler arasında yer aldığına dikkati çeken Büyükelçi Meyer-Landrut, şunları kaydetti:

"Aslında birçok şeye adapte olmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği, bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulaşım ağıyla çok ciddi bir karbondioksit salımı gerçekleştirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada. Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaşların çok büyük katkısı olabilir. Çok büyük değişimlere öncülük yapabiliriz. Bugün bu haftanın ilk gününü ben de İzmir'de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum çünkü şehir çok büyük bir süredir Hareketlilik Haftası'nı kutlayanlardan biri. Aynı zamanda yeşil dönüşümle de hareketliliğe katkıda bulunuyor. AB olarak biz de İzmir'in bu çalışmalarına katkı koymaya çalışıyoruz."

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir'in Akıllı Kentsel Hareketlilik Planı'nı uygulayan 10 şehirden biri olduğunu ifade ederek, bunun için de çok daha yeşil, çok daha dirençli ve çok daha sürdürülebilir biçimde ulaşım ağını güncellemeye çalıştıklarını vurguladı.

"Bununla ilgili pilot bölgeler uygulanıyor." ifadesini kullanan Nikolaus Meyer-Landrut, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir'de uyguladığımız ikinci proje alanı da deniz ulaşımının karbondan arındırılması. Bununla ilgili de Avrupa Birliği'nin, Avrupa Kalkınma Bankasının önemli katkıları oluyor. Hem belediye başkanı hem belediye buna çok önemli katkıda bulunuyorlar. Gerçekten çok iyi bir işbirliğimiz var İzmir Büyükşehir Belediyesiyle. Bugün de buraya gelirken Karşıyaka'dan feribota bindik, gelirken tramvaya bindik. Dolayısıyla burada sistemin nasıl geliştiğini ve genişlediğini tecrübe etme fırsatım oldu."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da sürdürülebilir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

Karbon salınımının sıfıra inmesi, günlük ulaşımda toplu ulaşımın kolay bir şekilde kullanılabilmesi ve gündelik hayatta bol bol hareket edilebilmesi için çalıştıklarını belirten Özuslu, daha fazla yürüyüş yolları oluşturduklarını anlattı.

Alanda kurulan sahnede panel ve farkındalık atölyeleri düzenlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.