Bodrum Gündem

Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 19 Eylül’de

Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 19 Eylül’de

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları arasından çıkan, “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabının ilk imza günü etkinliği, 19 Eylül 2023 Salı günü saat 18.00-19.30 saatleri arasında,  Çarşı Mahallesi Eski Sanat Okulu Sokağı’nda bulunan, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi’nde gerçekleşecek.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi personeli Cezmi Çoban tarafından kaleme alınan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabında; 23 Haziran 1565 tarihinde Malta’da şehit düşen Bodrumlu Amiral Turgut Reis’ten başlayarak, 2000’li yıllardaki İç Güvenlik Harekâtlarına kadar şehit ve gazi olan Bodrumluların askeri künye bilgilerine, madalyalarına, ulaşılabilen fotoğrafarına, mektuplarına, hatıralarına ve aileleriyle yapılan söyleşilere yer verilmiştir.

Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açıklaması şöyle: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ vecizesi, bilinen tarihin hiçbir döneminde vatansız bir hayat sürmeyen Türk milletinin, bundan sonra da vatansız yaşayamayacağını açık bir şekilde vurgulamıştır. Vatanın bütünlüğü ve milletin bekasının tehlikeye girdiği dönemlerde, kadını ve erkeğiyle tek yumruk olan Türk milleti; varlığına kasteden düşmanları bertaraf etmesini bilmiş, tarih boyunca özgürlüğünden ve bağımsızlığından asla ödün vermemiştir. Ordu-millet birlikteliğiyle nice destanların yer aldığı tarihimiz; ‘Varlığını Türk varlığına armağan eden’ isimli ve isimsiz kahramanlarımızın hikâyeleri ile doludur. Onların geleceğimize ışık tutan kahramanlıklarını araştırmak, yaşadıkları zorlukları öğrenmek ve bizlere bıraktıkları cennet vatanın kıymetini bilmek bu topraklarda yaşayan her bireyin boynunun borcudur.

Belediyemizin bir kültür hizmeti olarak, belediye personelimiz Cezmi Çoban tarafından kaleme alınan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabı; milletimizin ve vatanımızın savunulması için, yedi düvele karşı birçok cephede savaşmış, bu uğurda şehit ve gazi olmuş Bodrumlu askerlerimizin adlarının, hikâyelerinin ortaya çıkarılması, yeni nesillere tanıtılması ve bu kahraman askerlerimizin kamuoyunca bilinmesi adına; diğer il ve ilçelerimize de örnek olabilecek nitelikte hazırlanan kapsamlı bir arşiv ve saha araştırma çalışmasıdır.

Böyle bir eseri Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılı anısına Bodrum’a kazandırdığı için, bu kentin Belediye Başkanı olarak kendisine ve kitapta emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.