Bodrum Gündem

Gazeteci Zeynep Oral Bodrum Dibeklihan’da kitaplarını imzalıyor

Gazeteci Zeynep Oral Bodrum Dibeklihan’da kitaplarını imzalıyor

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral Dibeklihan’da söyleşi ve kitap imza etkinliğine katılıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral Bodrum Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde Gazeteci Fatih Bozoğlu ile birlikte kültür, sanat, edebiyat ve gündeme dair bir söyleşinin ardından İnkılap yayınları tarafından yeniden basılan “O Büyülü İnsanlar Portreler” adlı kitabını imzalayacak. Söyleşi ve imza etkinliği 20 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek.

Foto:Yıldız Feldmann

Zeynep Oral “O Büyülü İnsanlar’da, gazetecilik mesleğinin ona kazandırdığı birbirinden değerli ve biricik isimlerin yer aldığını vurgulayarak, kitabını şu cümleler ile tanımlıyor; “Her biriyle zenginleştim. Hepsinden çok şey öğrendim. Her biri çoğalmama neden oldu. Yaratıcılıklarını daha güzel, daha doğru, daha aydınlık, daha adil, daha insanca bir dünya yaratmanın hizmetine vermiş olanlar…”

Zeynep Oral’ın hiçbir yerde duyamayacağımız yönlerini ve birebir yaşadığı samimi anılarını kaleme aldığı O büyülü insanlar’ın portrelerinde; koroya dönüşen özgürlüğün sesi; Zülfü Livaneli, bir tiyatro neferi; Tuncel Kurtiz, dehasını çılgınlığından alan; Salvador Dali, 20. yüzyılın “efsane” filozofu; Jean-Paul Sartre, kendini topluma adamış eşsiz bir kişilik; Türkan Saylan, rüzgârlara, dalgalara, Ege’ye karışan ses; Halikarnas Balıkçısı, beyazperdenin “Çirkin Kral”ı; Yılmaz Güney, “Dinozor”luğuyla(!) cehalete meydan okuyan; Mina Urgan, “Serçe bilekli, aslan yürekli” tiyatrocu; Gülriz Sururi ile birlikte Alev Ebuzziya, Dido Sotiriyu, Eduardo Galeano, Elia Kazan, Güher-Süher Pekinel, Engin Cezzar, James Baldwin, Joan Baez, Mehmet Ulusoy, Mengü Ertel, Mikis Theodorakis, Pina Bausch, Suna Pekuysal, Turhan Selçuk, Kudsi Ergüner ve Mehmet Aksoy gibi çok kıymetli, benzersiz kişilikleriyle ve sanatlarıyla dünya tarihine damgasını vurmuş isimler yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.