Bodrum Gündem

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri C.Canan Küçükeren ile devam ediyor

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri C.Canan Küçükeren ile devam ediyor

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi, ‘Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri’ etkinlikleri C.Canan Küçükeren ile devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Tarihin İlk Denizcileri “Gurbetçi Karialılar” Mısır – İran İsrail konulu etkinlik, 28 Eylül 2023 perşembe günü saat 18:00 ‘de Bodrum Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

C.Canan Küçükeren İstanbullu olup 28 senedir Bodrum’da yaşayan bir araştırmacı arkeolog ve profesyonel bir rehberdir.  Çeyrek asırdır antik dünyanın yedi harikasından birini barındıran,  Halikarnasos’un başkenti olduğu Karia uygarlığını araştırmakta. Bu konuda yazdığı İngilizceler dâhil 6 kitabı var.  Kent Müzesi bahçesinde misafirlerine ana vatanda yaşayan Karialıların yanı sıra M.Ö. 10 yüzyıldan itibaren Karia’dan göç ederek Mısır, İran ve İsrail’de çalışan bu toprakların yetiştirdiği Karialıları anlatacak.

Gurbetçi Karialılar M.Ö. 10 yüzyıldan itibaren Mısır, İran ve İsrail’de çalışan Karialıların izlerinin sürüldüğü kalıntılarının belirlendiği bir proje.

Güneybatı Anadolu’nun ilk halklarından biri olan Karialılar dünyanın ilk kadın amiralleri I. ve II. Artemisia’yı yetiştiren antik dünyanın yedi harikasından biri olan Satrap Mausolos’un mezar binası Mousoleion’u bizlere bırakan ve bu anıtsal mezar binasına istinaden “mozole” sözcüğünü dünya literatürüne hediye eden, kültür ve geleneklerini binlerce korumayı başaran bir uygarlık.

Gayesi gurbetçi Anadolu insanının yabancı ellerde yüzyıllar öncesinden süre gelen çabalarını belgeleyerek Karia Uygarlığını biraz daha irdelemek ve çalışmalarının sonuçlarını bilim dünyası ile konunun meraklarını anlatmak.

C.Canan Küçükeren sunum sonrası yayınlanan son kitabı “Gurbetçi Karialılar” Mısır – İran – İsrail kitabını Bodrum Kent Müzesi bahçe sohbetleri katılımcıları için imzalayacak.

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri

Konuk: C.Canan Küçükeren
Konu: Tarihin İlk Denizcileri
“Gurbetçi Karialılar” Mısır – İran – İsrail
Tarih:    28.09.2023, Perşembe
Saat:      18.00-20.00
Adres:  Bodrum Kent Müzesi, Çarşı Mah. Sanat Okulu Cad. No:7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.